Elektromagnetische diagnostiek en therapie

Mensen, dieren en planten worden omgeven door een energieveld. Dit energieveld bestaat uit 14 afzonderlijke lagen. Deze kunt u zich voorstellen als de schillen van een ui. Via een energiecentrum (chakra) hebben deze velden verbindingen met het lichaam. Al deze 14 velden hebben een afzonderlijke functie en zijn verbonden met chemische processen in het lichaam die worden aangestuurd via neuropeptiden (eiwitten in het centraal zenuwstelsel). De eerste vier lagen worden bewust meegemaakt. De eerste laag is beheerst door emoties, de tweede laag door gevoel, de derde door denken en de vierde door intuïtie. De volgende lagen worden vaak onbewust gevoeld en zijn daardoor nog belangrijker voor de patiënt omdat deze niet zelf bewust opgelost kunnen worden.
Het elekromagnetisch veld kan verstoord worden door een disbalans in Yin en Yang en als gevolg van emoties, piekeren, stress en trauma’s. Deze verstoringen in de energievelden kunnen tot uiting komen in het lichaam en zo klachten geven. Vaak zien we dat doordat zo’n proces langzaam verloopt de achterliggende oorzaak van een ziekte jaren geleden is ontstaan.
De behandeling van verstoringen in de energievelden kan met behulp van acupunctuur, Chinese kruiden, homeopathie of bloesemtherapie plaatsvinden.