Operaties

Ook in onze praktijk voeren we operaties uit. Operaties zijn soms nodig, denk aan een castratie of sterilisatie en hebben soms ook een voorkeur van behandeling, denk aan botbreuken en sommige tumoren. We kunnen uw huisdier doorsturen naar een reguliere praktijk of medisch centrum, maar zien daar toch een hele andere benadering van de patient. Een goede intentie, liefde en een zo stressloze operatie en recovery zijn bij ons belangrijke onderscheidende factoren.

We vinden het heel belangrijk dat uw huisdier in alle rust binnenkomt en een liefdevolle ondersteuning van u als baas krijgt bij het in slaap vallen van de narcose. Hiervoor plannen we ook altijd ruim de tijd voor. We plannen over het algemeen ook geen meerdere operaties in zodat ook uw huisdier alle rust krijgt bij de recovery. Mocht u meerdere dieren hebben kan het natuurlijk wel dat ze na elkaar geopereerd worden en samen wakker worden. Mocht u bij de recovery willen zijn van uw dier is dat mogelijk. De narcose wordt door ons begeleidt met behulp van bloesems. Deze zorgen voor een betere psychische verwerking van de operatie en beschermt zijn/haar energie tijdens de narcose tegen invloeden van buitenaf. Traumeel zorgt voor een goede ondersteuning van de wondgenezing en na 10 dagen kunt u beginnen met het draineren van het lichaam van de narcose stoffen. Mocht er een heftige mentale reactie komen op de narcosemiddelen, kunnen we deze ontstoren met bioresonantie of homeopathie (bv ketaminose D30 bij het gebruik van ketamine).

Verder is het ook heel erg belangrijk dat uzelf rustig en op uw gemak blijft. We zien in de praktijk dat veel huisdieren de emoties overnemen van de baasjes. Dit betekent dat als u gestrest bent, uw huisdier ook gestrest is. U kunt dit bijvoorbeeld met de Eerste hulp remedie van Star remedies of de Animal care spray van Alaska remedies proberen te controleren. Probeer ook duidelijk te vertellen wat er gaat gebeuren zodat uw dier niet voor een verrassing komt te staan.

Standaard operaties worden door onszelf gedaan. U kunt hier denken aan het castreren van de kat en hond, het steriliseren van de kat en hond, het verwijderen van bultjes en huidtumoren en gebitssanering.

Voor overige operaties waarbij meer assistentie en gespecialiseerde handelingen nodig zijn, zullen wij een beroep doen op Klaas Vos, een zeer ervaren specialist chirurgie die bij ons alle mogelijke operaties kan uitvoeren. U kunt hier denken aan laparoscopische sterilisaties, botbreuken, kruisband operaties (TTA), patella operaties etc.

Ook kunnen we bijvoorbeeld veel operaties ondersteunen met orthomoleculaire supplementen, kiemplanten en Chinese kruiden. Maar ook kunnen we bijvoorbeeld bij kruisband operaties de arthrosevorming preventief voorkomen door het doen van goud acupunctuur. Hierdoor worden verschillende geneeskunde met elkaar geintegreerd waarbij er een beter eindresultaat is. We zijn daarom ook erg blij dat er een chirurg is die hierin mee wil werken en openstaat voor onze werkwijze.

We hebben een volledige operatiekamer met gasnarcose en bewaking. Daarmee kunnen we de beste zorg tijdens de operatie bieden voor uw huisdier.