Acupunctuur voor paarden

Dierenartsen van Natuurlijk Gezonde Dieren zijn gespecialiseerd in de Traditionele Chinese Diergeneeskunde. Acupunctuur is onderdeel van de Traditionele Chinese Diergeneeskunde.

Acupunctuur blijkt effectief in de behandeling van zowel lichamelijke klachten als gedragsproblemen. Chinese diergeneeskunde stelt een diagnose door het gehele paard en de leefsituatie te bekijken. Het eerste consult duurt daarom ruim een uur. Bestaande uit een intake met vragen over voeding, beweging, karaktereigenschappen etc. Daarna volgt een lichamelijk onderzoek. Op basis van de bevindingen worden er acupunctuurpunten geselecteerd en geprikt.

Voor acupunctuur wordt gebruik gemaakt van dunne steriele acupunctuurnaalden. Behalve acupunctuur kan de behandeling worden aangevuld met Chinese kruiden en voedingssupplementen en worden er zo nodig richtlijnen gegeven over voeding, huisvesting en training. Vaak is een vervolgconsult nodig van 30-45 minuten. Hoeveel behandelingen er nodig zijn is per dier en klacht verschillend.

Integratieve Diergeneeskunde

Natuurlijk Gezonde Dieren ziet idealiter een integratie tussen de Westerse reguliere diergeneeskunde met de Oosterse reguliere diergeneeskunde. Acupunctuur kan goed worden ingezet in combinatie met reguliere diergeneeskunde. Voor spoedeisende hulp dient u altijd eerst contact op te nemen met uw reguliere dierenarts.

 

Tarief Consult Acupunctuur

Eerste consult    45-60 minuten    € 97,50

Vervolgconsult   30-45 minuten    €77,50

Vervolgconsult   15-30 minuten    €57,50

De dierenartsen van Natuurlijk Gezonde Dieren zijn aangesloten bij de organisatie van Samenwerkende Nederlandse Veterinaire Acupuncturisten (SNVA). Afhankelijk van uw polis zal de verzekeringsmaatschappij een behandeling met acupunctuur daarom vergoeden.

 

Tarief voorrijkosten of spreekuur op ‘Dream Stables’ Aalsmeer

Voorrijkosten kennen een basistarief van € 45,76  < 5 km van de praktijk (postcode 1079 HH). Daarna wordt er € 0,47  per km gerekend.

Elke dinsdag tussen 10.00 en 13.30 uur  hebben wij spreekuur op ‘Dream Stables’ in Aalsmeer op de  Oosteinderweg 247 a. Hiervoor worden geen voorrijkosten gerekend, maar een vergoeding van € 10,00 voor het gebruik van locatie.

 

Voor meer informatie of het maken van afspraken kunt u tijdens openingstijden contact opnemen met de praktijk.