Doel van het Paardsignalen©  concept:  Een blij en gezond paard, gericht op samenwerking!

Natuurlijk Gezonde Dieren vindt preventieve gezondheidszorg erg belangrijk.  Het Paardsignalen©  concept heeft alles te maken met preventieve gezondheidszorg. Door signalen te herkennen kunnen gezondheidsproblemen vroegtijdig worden herkend. Soms zijn kleine aanpassingen in huisvesting, training of voeding al voldoende om paarden gezond te houden. Met 20 % van de kennis over paarden voorkom je 80% van de gezondheidsproblemen.

  • Dierenarts  Marije van der Vlist van Natuurlijk Gezonde Dieren is gecertificeerd Paardsignalen trainer.
  • Het boek Paardsignalen is ook te koop bij ons in de winkel.

 

Training Paardsignalen

De training is praktisch en vindt daarom plaats op stal. De training bestaat uit een aantal checklists. Een checklists helpt je in de  dagelijkse praktijk beter naar paarden te kijken. Met een checklist ontwikkel je bovendien een stukje routine, waardoor je een scherp beeld krijgt van de signalen van je paard. Afwijkingen zullen sneller opvallen.

Als de verzorger van je paard heb je dagelijks contact met je paard. Tijdens aankomst op stal, tijdens het voeren of tijdens het borstelen.  Deze tijd kan extra nuttig worden gebruikt door het verzamelen van waardevolle informatie.  De training is erop gemaakt om een individueel paard te kunnen beoordelen.

Duur van de training: 4 uur
Aantal deelnemers: 8-12
Locatie: Op verzoek
Kosten: € 450,- (of €45,- per deelnemer)
Reiskosten € 0,47 per km vanaf Amsterdam

 

Voor informatie kunt u tijdens openingstijden contact opnemen met de praktijk.