Saskia Kosterman

Met een enorme nieuwsgierigheid naar het gedrag van honden is Saskia als vrijwilliger begonnen bij de Hondenschool van de Dierenbescherming in Amsterdam, waar zij de trainersopleiding heeft gevolgd. Ze heeft daar veel kennis, inzicht en praktijkervaring opgedaan over de hond en zijn gedrag. Om haarzelf verder te blijven ontwikkelen als trainer, volgt zij regelmatig lezingen, cursussen en workshops en houdt ze bij wat er aan onderzoek gebeurd op trainingsgebied en hondengedrag.

In 2008 is zij haar eigen hondenschooltje gestart. In haar lessen en benadering staat het natuurlijk gedrag van de hond voorop. Er wordt veel aandacht besteed aan de lichaamstaal van de hond en de houding van de baas en de invloed daarvan op het gedrag van zijn trouwe viervoeter.

Bij Natuurlijk Gezonde Dieren zal zij zich bezig houden met gedragsbegeleiding voor honden met ongewenst of probleemgedrag. Daarnaast geeft Saskia ook privé-training op locatie en geeft ze puppycursussen in ‘Het Dierenhofje’ bij de dierenwinkel.

Sinds december 2012 werkt ze ook 2 dagen in het centrum in de winkel.

Verder heeft Saskia een sterk ontwikkeld intuïtief vermogen. Dit kan ze inzetten tijdens de training of bij gedragsproblemen. Verder geeft ze dierentolk consulten, lezingen over hondengedrag, past reiki toe bij dieren en kan ze jouw huisdier treffend op de gevoelige plaat vastleggen.

Saskia heeft een enorme knuffelhond, een stabij meestal luisterend naar de naam Roef en een superlief cyberkatertje Okkie.