Skip to main content
Geen onderdeel van een categorie

Blog Wortelchakra + Verbindingsbloesem ACTIE

muladhara

Muladhara

 

Ons eerste chakra heeft het in deze tijd even erg moeilijk. Onzekerheid, angst en zorgen over de toekomst, leiden ertoe dat de verbinding tussen lichaam en geest verder weg komt te staan en dat we moeite hebben om te aarden. Tijd voor wat kennisoverdracht, maar ook voor een ondersteuning in de vorm van bloesems.

Het eerste chakra wordt ook wel wortelchakra, stuitchakra of basischakra genoemd. In het Sanskriet wordt het ‘Muladhara’ genoemd. Het chakra bevindt zich in het perineum tussen genitaliën en anus en vormt de fundering voor alle chakra’s. Het zorgt ervoor dat je goed geaard, stabiel, veilig en verbonden bent met je fysieke lichaam. Het is het middelpunt van onze vitale levenskracht en vormt een verbinding met de geest en de materie van ons aardse bestaan.

 

“ Aarde voelt als thuis.
De grond geeft mij kracht.
Diepe wortels geven mij voeding.
Zonder hen sta ik wankel.
Ik leef in het hier en nu. “

 

Als het wortelchakra in balans is, voel je je gegrond, evenwichtig en veilig. Je bent zelfverzekerd en vertrouwt jezelf en anderen, je bent verbonden met je lijf en weet wat je lichaam nodig heeft.

Een blokkade in je wortelchakra wordt gecreëerd door angst, geschaad vertrouwen en trauma. Dit kan fysieke klachten geven rond het bekken, maagdarmkanaal en blaas. Verder kan het psychische klachten geven als onzekerheid, onveiligheid, onrust, angst, vertwijfeling en verlies in vertrouwen.

 

Therapie

Om weer in balans te komen met je wortelchakra moet er verbinding komen met de aarde. Een bos of strandwandeling zal hier zeker aan bijdragen. Verder zijn er meerdere yogaoefeningen welke het wortelchakra openen en de blokkade kan weghalen. En kun je mediteren op een betere aarding.

Ook met behulp van bloesemremedies, etherische oliën en edelstenen kun je het wortelchakra weer openen.

 

Bloesemremedies

Dietmar Krämer heeft de bloesemremedies van Dr Bach (1886-1936) op een unieke manier geordend en een nieuwe methodiek ontwikkeld m.b.v. veel natuurgeneeskundige basisprincipes van Reckeweg, meridianen, chakra’s en huidzones. Madeleine Meuwessen, oprichtster van de Star remedies, heeft deze methodiek verder uitgewerkt m.b.v. haar eigen bloesemremedies welke op een andere energetische trilling wellicht beter bij deze huidige tijd past.

Even heel kort, Dietmar Krämer heeft de Bach bloesems ingedeeld in uitwendige bloesems en inwendige bloesems. De uitwendige bloesems omvatten negatieve zielsconcepten ten gevolge van uitwendige invloeden (trauma, shock ea). De inwendige bloesems zijn verdeeld in 12 groepen (sporen) welke bestaan uit een communicatiebloesem (de manier waarop wij met onze omgeving communiceren), een compensatiebloesem (waarin we de disbalans van onze communicatie proberen te compenseren) en een decompensatiebloesem (een psychologische eindfase waarin de compensatie mislukt is). Elk spoor is weer gekoppeld met een uitwendige bloesemremedie, een meridiaan, een chakra en heeft een relatie met een etherische olie en edelsteen.

Het wortelchakra bestaat uit de Nier en Maag meridiaan.

De bloesemremedies die gekoppeld zijn met de Maagmeridiaan zijn het Gentiaan spoor, bestaande uit Gentian (of Papaver, respectievelijk Bach bloesems en Star remedie bloesems), Willow (of Genadekruid), Wild rose (of Bali). De bloesems gekoppeld met het Nier element zijn Mimulus (of Maskerbloem), Heather (of Aster) en Mustard (of Immortelle). Met deze inwendige bloesems is Elm (Komkommerkruid) gekoppeld als uitwendige bloesemremedie.

 

Niermeridiaan

Maskerbloem is de eerste bloesem welke gekoppeld is met de Nier (communicatieremedie) Maskerbloem is een remedie voor mens en dier welke last hebben van concrete alledaagse angsten. In de huidige tijd de angst om een ziekte te krijgen, de angst voor de dood. Maskerbloem geeft meer gronding, rust en zekerheid, durf, zelfvertrouwen en moed.

Aster is de bloesem welke de maskerbloem compenseert (compensatieremedie). Aster is een mens welke continu met zichzelf bezig zijn, waarbij het draait om eigen persoonlijkheid, geen interesse in anderen, zuigt je energie weg.

Aster stimuleert, zorgt, troost en moedigt aan. Het geeft een basisvertrouwen waarbij het egoïsme niet meer nodig is.

Immortelle decompenseert de aster in dezelfde meridiaan. Immortelle werkt tegen een depressie, een leegte, zorgt voor nog meer vertrouwen in het leven en zorgt voor een basisveiligheid. Je kunt zuiverder luisteren en duidelijker horen, voelt je rustiger, standvastiger en helderder en komt oog in oog met je innerlijke kracht.

Komkommerkruid is de uitwendige bloesemremedie welke gekoppeld is met het wortelchakra. Het is een echte stress remedie, zorgt ervoor dat je in staat bent om te handelen zoals je moet doen in stresssituaties.

 

Maagmeridiaan

De bloesemremedies welke gekoppeld zijn aan de Maagmeridiaan zijn Gentian (of Papaver), Willow (Genadekruid) en Wild Rose (Bali).

 

Papaver mensen hebben een gebrek aan vertrouwen in de toekomst en zijn bang dat hun vertrouwen wordt misbruikt. Ze zijn pessimistisch, depressief, zien geen uitweg in de toekomst en altijd op hun hoede. Papaver zorgt voor een oervertrouwen, een daadkrachtige liefde en ondersteunt het gevoel dat alles goed komt.

 

Genadekruid mensen zitten vol wrok, haat, verbittering en woede. De boosheid onderdrukt het gevoel nooit meer blij te kunnen zijn. Genadekruid zorgt voor een bevrijding, genade door deze boosheid los te laten.

 

Bali is de decompensatieremedie. Deze mensen hebben uit woede en wrok de innerlijke strijd opgegeven. Ze kunnen niets meer ondernemen, zijn apathisch en depressief. Bali vergroot je aura en zorgt er weer voor dat je de hele wereld weer aan kan in vol vertrouwen.

 

Conclusie

Samenvattend zijn de bloesems die behoren bij het wortelchakra in staat om jezelf beter te aarden, meer zelfvertrouwen en moed te geven, minder egoïstisch te zijn en zuiverder te laten luisteren naar je innerlijke kracht. Ze zorgen ervoor dat je beter kunt handelen in stresssituaties, geven liefde en het gevoel dat alles goed komt en je de hele wereld weer aan kan.

Een mooie remedie welke nu hard nodig is voor iedereen. Gewoon om weer uit liefde verbintenis te voelen met elkaar en met je ziel.

 

Deze week (15 tot en met 20 november) kan iedereen 1 flesje verbindingsbloesem gratis op komen halen.

Mocht je meer bloesems willen of een verbindingsbloesem opgestuurd willen krijgen, kunt je hem ook kopen voor euro 12,95 (excl verzendkosten).

 

 

 

 

 

Chatten
Vragen?
Hoi, heb je vragen?