“Beau-tje cadeau-tje”

“Beau-tje cadeau-tje”

Beautje, 3 jaar, bleek al snel als pup huidproblemen te hebben. Jeuk, jeuk en nog eens jeuk. Van een onbezorgde puppy tijd was geen sprake. Gemiddeld om de 2 weken een bezoek aan de dierenarts. Na 2,5 jaar probeerden we een eliminatie dieet van 9 weken, het ging slechter met Beau, lusteloos en ziek. Uit bloedonderzoek bleek ze allergisch voor grassen, kruiden, mijten en schimmels. Apoquel en/of prednison waren de laatste optie.
Op advies van kennissen (waarvoor dank!) en in overleg met onze dierenarts afspraak gemaakt met Stefan Veenstra van Natuurlijk Gezonde Dieren.

Eerste consult: wat heerlijk dat alle tijd genomen werd om onze zorgen te kunnen uiten! Na uitgebreid controle van Beau, acupunctuur naaldjes gezet. Ze onderging het wonderlijk rustig.
Met Chinese kruiden en probiotica naar huis. Daar op advies van Stefan groente gekookt en gepureerd, in Beau’s geval: zoete aardappel, pompoen, pastinaak, wortel, broccoli en boerenkool. Dat in ijsblokvormpjes de vriezer in. De groentemix samen met vers vlees (kleine dieren, gèèn kip), kruiden en de probiotica aan een hongerige Beau gegeven.
Al na 3 consulten (totaal 6 weken) hebben we een nieuw hondje terug! Haar kale oortjes weer zacht en met nieuwe haren, vacht weer glanzend zonder schilfers, geen extreme jeuk meer. Bovenal een blij hondje met een superconditie en gezonde honger!
We zijn ontzettend dankbaar en trots op Stefan! Ook trots op onszelf dat we de stap naar acupunctuur hebben gemaakt. Met een vrolijk en gezond Beau-tje cadeau-tje als bewijs!

Henk en Ineke

Chatten
Vragen?
Hoi, heb je vragen?