Skip to main content

Levend bloed analyse

Een levend bloed analyse is een ander bloedonderzoek dan wat u van ons gewend bent.  Hierbij wordt een druppel bloed afgenomen en direct bekeken met 2 speciale microscopen. De donkerveld en de fase contrast microscoop. Door de specifieke belichting die deze microscopen hebben op het preparaat zijn veel structuren zichtbaar die onder een normale microscoop onzichtbaar zijn.

Rode bloedcellen, witte bloedcellen en bloedplaatjes zijn mooi zichtbaar en doordat het direct na bloedafname bekeken wordt, kunnen we de kwaliteit en activiteit van deze cellen in het bloed goed beoordelen. U kunt denken aan de souplesse van de cellen, de kwaliteit van de celwand en de activiteit van de witte bloedcellen. Verder zijn afwijkingen in het bloed mooi zichtbaar zoals de veranderingen van de rode bloedcellen die ontstaan door oa verzuring van het bloed (begint bij afwijkende vormen van de rode bloedcellen, wat leidt tot steeds meer afwijkingen in de membraan en uiteindelijk het afsterven van de cel). Maar ook zijn er veel pathologische structuren zichtbaar, zoals gisten, ophopingen van trombocyten en zware metalen en zijn er verschillende stadia van bacteriën en virale belasting (Volgens Dr. Enderlein endobionten genoemd) zichtbaar.

Al deze afwijkingen kunnen een idee geven over de mineralen en vitaminen balans, leverbelasting (stress, straling, toxische belasting etc), ijzer stofwisseling, eiwit- en vetstofwisseling, vetzuurratio, ontstekingen, verzuring, tekort aan anti-oxidanten, darmproblemen (oa leaky gut syndrome), stolsel/trombose vorming en ook de mate en virulentie van ziekmakende structuren (endobionten).

Naast de beoordeling van het levend bloed in het donkerveld en fasecontrast vindt er ook een beoordeling van een droogbloed preparaat plaats. Deze geeft voornamelijk de vrije radicalen schade in het bloed weer alsmede de Calcium huishouding.

Het onderzoek is in principe voor elke patiënt mogelijk en geeft een mooi inzicht in de gezondheid van je bloedcellen, en daarmee dus ook inzicht in de vitamine- en mineralenbalans, omega 3 balans en een eventuele overbelasting van stress, straling en zware metalen.

Verder is het een grote hulp in het zoeken van een verklaring bij vage klachten zoals vermoeidheid, chronische intermitterende ontstekingen en auto-immuunziekten. Mochten er chronische klachten zijn zullen wij in eerste instantie een uitgebreid integratief consult adviseren om erna verder te kijken met een standaard bloedonderzoek en levend bloed analyse.

Chatten
Vragen?
Hoi, heb je vragen?