Kaylo

kaylo

Kaylo is een 6 jarige kruising uit Bosnië. Ongeveer 4 jaar geleden is hij naar Nederland gekomen. Helaas heeft hij het heel zwaar gehad in het buitenland en is het fysiek een ontzettend gevoelig hondje. In Bosnië heeft hij een zeer heftige demodex infectie opgelopen. Demodex, ook wel bekend als puppyschurft is een schurftmijt die bij iedere hond voorkomt. Normaal gesproken veroorzaakt deze geen problemen. Het lichaam van de hond heeft een aangeboren afweermechanisme dat het aantal mijten onder controle houdt. Wanneer de algehele weerstand van de hond verzwakt is, bijvoorbeeld door slechte leef- omstandigheden, dan kunnen deze mijten wel voor problemen gaan zorgen.

Bij de meeste buitenlandse honden is er weinig bekend over de achtergrond van het dier. Bij Kaylo is dat gelukkig niet het geval. Zo weten wij ook dat hij een zeer intensieve en langdurige antibioticakuur

heeft gekregen. De gezondheidsproblemen van Kaylo volgde elkaar al snel op in Nederland. Zo is er naast de behandeling tegen demodex ook nog bloedarmoede en later alvleesklierontsteking geconstateerd.

Buitenlandse honden lopen het risico op middellandse zeeziektes als leishmania, babesiose en erhlichiose. Bij het adopteren van een hondje uit het middellandse zeegebied is het altijd belangrijk om deze ziektes in het achterhoofd te houden. Toen hij ook nog langdurige aanhoudende diarreeklachten kreeg zijn wij bij Natuurlijk Gezonde Dieren terecht gekomen.

Diagnose

Alle problemen van Kaylo kunnen eigenlijk teruggebracht worden naar een maagdarmprobleem. In de dunne darm vindt 80% van de weerstandopbouw plaats, en in de dikke darm zitten biljoenen bacteriën die de darmflora vormen. Door een probleem in de dunne darm kun je immuniteitsproblemen krijgen, en door een disbiose komen er toxische stoffen in de darmen en bloedbaan. Dit geeft verteringsproblemen en chronische ontstekingen die door het hele lichaam kunnen uiten. Ook gedragsproblemen worden steeds vaker in verband gebracht met de darmflora.

Behandeling

De behandeling was primair gericht op het herstellen van de darmen. De ontsteking weghalen, de darmflora herstellen en het lichaam ontgiften. Hiervoor werd gebruik gemaakt van acupunctuur, Chinese kruiden en orthomoleculaire voedingssupplementen. Kaylo stond al op KVV en hierbij was een aanvullend advies om 20% groenten erdoor te mengen als bron voor vezels en prebiotica.

Resultaat

Binnen enkele dagen is Kaylo veranderd van een soms wat depressief ogende hond die zich regelmatig niet lekker voelde naar een vrolijke en speelse hond! De aanhoudende diarree was ook na een paar dagen verdwenen.

In verband met de chronische klachten blijft Kaylo in behandeling totdat zijn weerstand en darmen volledig hersteld zijn.