Integratief Diergeneeskundig Centrum

Welkom bij ons Natuurlijk Diergeneeskundig Centrum.

We bestaan sinds 2009 en hebben ons inmiddels ontwikkeld tot een groot integratief diergeneeskundig centrum en natuurdierenwinkel. Een centrum waar een integratieve benadering in de diergeneeskunde en een natuurlijke voeding centraal staat. 

Afspraak maken

Spoed een dierenarts: tijdens openingstijden: 020-6421888. Buiten openingstijden: Hugo verwijskliniek 020-3080750

Integratieve diergeneeskunde

In de praktijk van Natuurlijk Gezonde Dieren streven wij ernaar om uw huisdier de beste zorg te bieden uit diverse (dier-)geneeskundige stromingen. Wij integreren reguliere therapieën met andere, wetenschappelijk onderbouwde, behandelvormen. Dit heeft als doel de optimale gezondheid en genezing van uw huisdier te bereiken. In onze praktijk werken we vooral met de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM), orthomoleculaire therapie en voeding. Daarnaast zijn wij continu in ontwikkeling en pionieren we met de meest innovatieve technieken binnen ons vakgebied.

WAAROM INTEGRATIEVE DIERGENEESKUNDE?

  • Wanneer je wil dat je huisdier op een natuurlijke, holistische en integratieve manier behandeld wordt.
  • Wanneer je preventieve diergeneeskunde hoog in het vaandel hebt staan.
  • Wanneer je huisdier regulier is uitbehandeld of je een second opinion wilt hebben.
  • Wanneer je je huisdier minder reguliere diergeneesmiddelen wilt geven.

KLACHTEN EN AANDOENINGEN

We zien goede resultaten bij dermatologische klachten, maag-darmproblemen, orthopedische problemen, blaas-nierproblemen, neurologische problemen, gedragsproblemen, auto-immuunziekten en tumoren.

HOE WERKEN WIJ?

Voor een eerste consult nemen we ongeveer 60-90 minuten de tijd. We bespreken uitvoerig de ziektegeschiedenis en eerdere behandelingen van uw huisdier. Daarnaast leggen we de verbanden die er zijn tussen reguliere diergeneeskunde, Chinese geneeskunde (TCM) en orthomoleculaire therapie. Vervolgens wordt uw huisdier nagekeken volgens de reguliere diergeneeskunde. Er kan dan een bloed- of ander aanvullend onderzoek nodig zijn. Daarna kijkt de dierenarts uw dier na volgens de Chinese geneeskunde. Na de anamnese en de onderzoeken streven we naar een sluitende diagnose, waarop we het behandelplan baseren. Het behandelplan is volledig afgestemd op de individuele behoefte van het dier en is gericht om zowel de oorzaak als de symptomen te bestrijden d.m.v. verschillende inzetbare therapieën.

Natuurapotheek

We hebben een uitgebreide natuurapotheek met supplementen voor dieren en voor mensen. Merken die wij verkopen zijn puur, phytonics, de groene os, vetra, verschillende kiemplanten, bloesemremedies en aromatherapieën. De gehele natuurapotheek is ook via de webshop te verkrijgen. Sommige supplementen, zoals CBD olie En de Chinese kruiden kunt u alleen kopen als deze door de dierenarts zijn voorgeschreven. Dit om verkeerd gebruik en daarmee problemen bij uw huisdier te voorkomen.

TRADITIONELE CHINESE GENEESKUNDE

De basis van de Traditionele Chinese Geneeskunde werd zo’n 2600 jaar voor Christus gelegd. Inmiddels maakt een derde van de wereldbevolking dagelijks gebruik van TCM. In 2018 is de TCM voor het eerst erkend door de World Health Organisation (WHO); een ware doorbraak in de geneeskunde. De TCM is gebaseerd op een combinatie van verschillende theorieën. Die van Yin-Yang, de Vijf elementen, het Qi, de meridianen en de Interne organen. De behandeling volgens de TCM bevat altijd een combinatie van volgende disciplines; Acupunctuur Chinese kruiden, Moxa, Tui Na en Voeding. Meer info.

 

ORTHOMOLECULAIRE THERAPIE

In de orthomoleculaire geneeskunde streeft men naar het gebruik van lichaamseigen stoffen. Veel vitaminen
en mineralen staan aan de basis van veel biochemische en enzymatische reacties in het lichaam, welke bij een chronische ziekte extra en onevenredig verbruikt worden. Meer info.

MEER COMPLEMENTAIRE BEHANDELINGEN
Meer complementaire behandelingen die wij toepassen in ons centrum zijn ozontherapie, gemmotherapie, bloesemtherapie, goudacupunctuur, aromatherapie en infuustherapie.

 

REGULIERE DIERGENEESKUNDE

We beschikken over een uitgebreid laboratorium waarin we bloed, urine en ontlasting kunnen bekijken. Daarnaast hebben wij een echo-apparaat, een digitaal röntgenapparaat en een operatiekamer. Wij werken samen met Klaas Vos, een specialist chirurg die gecompliceerde operaties kan uitvoeren. Ook werken wij samen met een doorverwijskliniek (Hugo verwijskliniek) waar een uitgebreide echo, CT of MRI scan gemaakt kan worden voor verdere diagnostiek. Uiteraard kunt u ook bij ons terecht voor een jaarlijkse gezondheidscheck en vaccinaties. Meer info.

Voeding

“Let food be thy Medicine and Medicine be thy food” Hippocrates

“The food you eat can either be the safest and most powerful form of Medicine, or the slowest form of poison” Ann Wigmore

Volgens bovenstaande citaten is voeding dus het begin van de preventieve geneeskunde, maar ook het begin van ziekte. Hierdoor is ons voedselassortiment zo gekozen dat het past bij het dieet van hond en kat. De focus ligt het meest op het Verse rauwe vlees (KVV) en natuurlijke, biologische blikvoeding.

Facebook feed

Vorige week hebben we de verbindingsbloesem geïntroduceerd. Een mooie aardende verbindende bloesem welke meer dan 100 trouwe klanten en patiënten hebben meegekregen. We willen eigenlijk dat dit als een positieve bloemenvlek door Nederland gaat. Daarom wil ik een nieuwe actie maken welke tot 1 januari blijft gelden. Bij elke verbindingsbloesem die je koopt krijg je er 1 gratis. Deze mag je weggeven aan een naaste. Blijf gezond allemaal, door goede verbinding met de aarde, je lichaam en je ziel. ... MeerMinder

5 days ago  ·  

Bekijk op Facebook
Aankomende zaterdag hebben we weer zoals gewoonlijk op elke laatste zaterdag vd maand de ACTIEdag voor de antilichamen test. Zo voorkomen we dat uw dier onnodig gevaccineerd wordt en kunnen we ook zien of bij pups/kittens alle vaccins wel goed zijn aangeslagen. Maak snel uw afspraak! 🐶🐈 ... MeerMinder

5 days ago  ·  

Bekijk op Facebook
December komt er weer aan! Dit betekend voor velen drukte, deadlines, vakanties, feestdagen en ga zo maar door. Dit kan ook bij uw hond of kat stress en onrust veroorzaken. Daarnaast hebben ook veel honden en katten last van vuurwerkangst.Wij hebben ook dit jaar weer samengestelde pakketten met o.a. onze eigen etherische olie en bloesem remedie. Kom langs voor een passend advies voor uw dier. ... MeerMinder

1 week ago  ·  

Bekijk op Facebook
Ben jij ook net zo enthousiast dat Sint en Piet weer in het land zijn?!Kom je dan tussen 29 november en 4 december je "voerbakje" zetten? Wij hebben gehoord dat de honden en kattensint dan bij ons langskomt! Blaf of miauw je mooiste liedje en misschien vind jij dan ook 6 december een kadootje in je voerbak. ... MeerMinder

2 weeks ago  ·  

Bekijk op Facebook
Muladhara“ Aarde voelt als thuis.De grond geeft mij kracht.Diepe wortels geven mij voeding.Zonder hen sta ik wankel.Ik leef in het hier en nu. “de bloesems die behoren bij het wortelchakra zijn in staat om jezelf beter te aarden, meer zelfvertrouwen en moed te geven, minder egoïstisch te zijn en zuiverder te laten luisteren naar je innerlijke kracht. Ze zorgen ervoor dat je beter kunt handelen in stresssituaties, geven liefde en het gevoel dat alles goed komt en je de hele wereld weer aan kan. Een mooie remedie welke nu hard nodig is voor iedereen. Gewoon om weer uit liefde verbintenis te voelen met elkaar en met je ziel. Deze week (15 tot en met 20 november) kan iedereen 1 flesje verbindingsbloesem gratis op komen halen. Mocht je meer bloesems willen of een verbindingsbloesem opgestuurd willen krijgen, kunt je hem ook kopen voor euro 12,95 (excl verzendkosten). ... MeerMinder

2 weeks ago  ·  

Bekijk op Facebook

Blog

Webshop

In onze webshop kunt u ons gehele assortiment aan voeding bestellen. Blikvoer, brokken, snacks en speelgoed wordt bij voorkeur via de fietskoerier als pakket bezorgd. Vers vlees ((KVV, BARF) kunt u wel bestellen via de webshop, maar is nog niet rendabel om te bezorgen. Als u een bestelling plaatst kunt u deze in de winkel ophalen.

Wat zeggen onze klanten?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor.

Zeer dankbaar voor alle hulpDe heer T.E. Vredenheid

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor.

Zeer dankbaar voor alle hulpDe heer T.E. Vredenheid