Skip to main content

Bloesemtherapie

Bloesem en edelsteen remedies

Bloesem remedies worden gemaakt van wilde of biologisch geteelde planten, bomen of struiken. Ze worden gevormd door de bloemen in een bakje met water te leggen waardoor, onder invloed van zonlicht en een goede intentie, de energie van de bloem wordt overgedragen aan het water. Vervolgens wordt deze basis kracht geconserveerd met bijvoorbeeld cognac zodat er stockflesjes gemaakt kunnen worden en deze verkocht kunnen worden.

Bloesems worden gebruikt om verstoorde emoties en gemoedsgesteldheden die uit evenwicht zijn geraakt weer in balans te brengen. Bij elke emotie past een bloesem welke deze emotie uitbalanceert. Een verkeerd gekozen bloesem richt geen schade aan, aangezien die emotie al uitgebalanceerd is. Een samengestelde remedie bestaat vaak uit meerdere verschillende bloesems. Vaak zullen we na 4-6 weken nieuwe bloesems uitzoeken om verder te gaan in het proces.

Edelsteenremedies bevatten de energie van een edelsteen en worden op dezelfde manier toegepast als de bloesemremedies.

Bloesems kunnen gebruikt worden bij veel gevoelens en emoties. Elke negatieve emotie is verbonden aan een positieve emotie. Onzekerheid bijvoorbeeld, is het ontbreken van zekerheid. Bloesem remedies zijn katalysators, die ons helpen met het verkrijgen van inzicht in ons bewustzijn. Zo is b.v. een angst, geen angst, maar het ontbreken van moed. De bloesem remedies duwen niet de angst weg maar helpen ons de weg te wijzen en het inzicht te geven hoe men zijn/-haar moed weer kan ontwikkelen. Nadat men het evenwicht van de geest weer in balans heeft gebracht kan eventueel ook het lichaam zichzelf weer op natuurlijke wijze herstellen.

Bloesems zorgen ervoor dat deze disbalans weer in evenwicht gebracht wordt. Deze, in wezen Yin-Yang disbalans, is ook een reden dat we bloesems veel gebruiken in combinatie met Chinese kruiden of acupunctuur.

Bloesems worden onder andere met goede resultaten gebruikt bij

 • gedragsproblemen
 • bescherming van jezelf tegen invloeden van buitenaf (vaak de baasjes)
 • versterken van het vertrouwen en zekerheid in anderen en in jezelf
 • verwerken en loslaten van trauma’s en emoties
 • versterken van de aardebinding
 • angst
 • depressie
 • irritatie
 • eerste hulp bij trauma en stress
 • openstaan en ontvangen van liefde voor anderen en jezelf
 • terugkrijgen van de emotionele vrijheid

Protectie
Deze bloesem essence Protectie is een combinatie aan bloesems die zoals de naam al doet vermoeden, je beschermd. De bloesems die hierin zitten zijn: Duizendblad, Turkoois, Kerspruim en Hosta, dit zijn de 4 aura beschermers.

In Bescherming zitten de volgende essences: Combinatie van Duizendblad, Turkoois, Kerspruim & Hosta. Dit zijn de 4 bestaande aurabeschermers. Je kunt beter bij jezelf blijven en wordt niet meer “leeggezogen” door anderen, je neemt geen lichamelijke invloeden of klachten van anderen over, je bent afgeschermd voor destructieve krachten en je “niet aardse” angsten verdwijnen en je wordt niet meer belast door bijgelovige voorspellingen. De angst voor het donker verdwijnt.

De ervaringen van veel mensen is dat zij zich helemaal blij en beschermt voelen. Dat hun eigen kracht zich volledig herstelt.

Een essence, die vooral in deze tijd van zeer groot belang is. Gebleken is dat er zelfs 7 directe aurabeschermers zijn. Bij hoog sensitieve mensen en nieuwentijdskinderen bleek dat er toch nog te veel prikkels binnen konden komen. Hierdoor is er een nieuwe combinatie essence Protectie ontstaan die nog beter aansluit bij de overgevoelige mens. De essences die toegevoegd zijn aan Protectie zijn: Bali, Koraalcactus & Daslook.

Onderstaande bloesemremedies worden door ons het meest gebruikt in de therapie. Het zijn de bloesems van Star Remedies, ontwikkelt door Madeleine en Mischa Meuwessen.
Onderstaande teksten en foto’s zijn afkomstig van de website www.starremedies.nl

3 Eenheid
De bloesem essence 3-Eenheid is een schitterende combinatie essence bestaande uit de bloesems: MoederkruidWaterleliePapaver die gezamenlijk het gevoel geeft van Geloof en Hoop en Liefde. “Lasten worden lichter”. Geeft innerlijke kracht om in het hier en nu te zijn. Rust en vredig gevoel in het hele lijf.

Hoe de essence is ontstaan, door Madeleine Meuwessen:
“Bij met maken van de drie essences Papaver, Waterlelie en Moederkruid had ik maar telkens een beeld van een driehoek. Driehoek, driehoek, wat voor driehoek. Het antwoord kwam vanzelf toen ik een kerk bezocht: Geloof, Hoop en Liefde. De witte kleur van het Moederkruid symboliseert de zuiverheid. Het geloven. Het geloven in echte zuivere liefde, die van moeder aan kind doorgegeven wordt. Door dit weten ontstaat er rust. Er komt een weldadige rust over je.”

De ervaring:
Bij de behandeling van een hond waarvan een pup overleden was kon de “achterblijver” aanvaarden dat zij hier op aarde bleef en haar taak hier op aarde verder op kon pakken. Het was een mooi gevoel waarbij het contact tussen levende en overledene heel oprecht en helder was. Moeder en kind hebben nu hun rust gevonden.

3eenheid

Aster
De bloesem essence Aster heeft een specifieke trilling die je in staat stelt of je nu een kind bent of een volwassene, de uitgerekte hand van die kritische ouder (volgens Transaktionele Analyse) of de ouder (lees buitenwereld) te aanvaarden. Onze opvoeders, de samenleving en religie hebben ons normen en waarden meegegeven die we hebben opgeslagen in onze K.O. Deze K.O. heeft ervoor gezorgd dat het vrije blije kind op de rem is gezet. Door Aster kun je dat mechanisme accepteren en kun je op eigen kracht handelen.

Je krijgt het gevoel van een ondersteunende arm om je schouders heen. De bloesem stimuleert, zorgt voor troost en moedigt aan. Je krijgt weer het gevoel van basisvertrouwen. Als je het gevoel hebt dat je relaties of situaties in stand houdt, omdat je niet alleen wil zijn of denkt dat je het niet allen kan…, krijg je door Aster het vertrouwen dat je het wel zelf kan. Je hebt de aandacht die je zocht bij anderen, positief of negatief, bewust of onbewust, niet meer nodig.

aster

Balans
De bloesem essence Balans is een combinatie die bestaat uit de bloesems Kruidje-roer-me-niet en Vlinderstruik, die er gezamenlijk voor zorgen dat je met beide voeten op de aarde blijft en toch gelijktijdig een “helikopterview” geeft, zodat je de dingen goed kan overzien.

Balans-mensen zijn totaal aan het eind van hun Latijn. Ze voelen zich slap en krachteloos en zeggen dat ze niet opgewassen zijn tegen de last van het dagelijks leven. Gedurende de dag lijkt het alsof deze moeheid wat afneemt en ze kunnen dan weer vrij aardig hun werk afmaken. Je bent geestelijk uitgeput en ’s morgens word je wakker met het bekende maandagochtendgevoel en sta je vermoeider op dan dat je ’s avonds naar bed ging. Het liefst zou je de dekens over je hoofd willen trekken en in je bed blijven. En dit proces doet zich niet alleen op maandagochtend voor, maar kan zich dagelijks voordoen. Balans geeft ondersteuning bij het vinden van evenwicht tussen mentale en lichamelijke overbelasting. De niet aflatende inspanning verandert in meer innerlijke rust waardoor je geestelijk minder moe bent. Een tip: ga ’s avonds een blokje om met je (denkbeeldige) hond zodat je in de buitenlucht energie opdoet en voor lichamelijke compensatie zorgt.

balans

Bali
Bali trekt je uit de apathie. Het kan zijn dat je innerlijk capituleert, de strijd opgeeft en berust in een situatie. Je kunt je geestelijk helemaal leeggezogen voelen en het kan zelfs zo zijn dat een boek lezen al te veel is. Deze essence geeft standvastigheid en helpt je bij je besluit te blijven. Je hebt gekozen, helemaal zelf. Wat je gekozen hebt maakt niet uit, maar het pad ligt nu open en je kunt vol vertrouwen de weg op gaan. Bali maakt je aura vanuit je centrum groter, omdat je van binnenuit groeit. Een andere eigenschap van deze essence is dat het je de kracht heeft om de “hele wereld” aan te kunnen.

bali

Bescherming
Wat deze essence bijzonder maakt is dat het een combinatie is van de bloesems DuizendbladTurkooisKerspruim en Hosta. Dit zijn 4 belangrijke aurabeschermers:

Dankzij de bloesem essence Bescherming kun je beter bij jezelf blijven en wordt je niet meer emotioneel “leeggezogen” door anderen, je neemt geen invloeden van anderen over. Je bent afgeschermd voor destructieve krachten, je “niet-aardse” onplezierige gevoelens verdwijnen en je wordt niet meer belast door bijgelovige voorspellingen. Het nare gevoel voor het donker verdwijnt. De ervaring van veel mensen is dat zij zich helemaal blij en beschermd voelen. Dat hun eigen kracht zich volledig herstelt. Een essence, die vooral in deze tijd van zeer groot belang is. Je bent in staat je eigen weg te volgen en je bent niet meer bang de liefde van anderen te verliezen, omdat je nee kan zeggen. Het helpt om in de ware zin van het woord een zelfstandig leven te leiden.

bescherming

Clematis
Voor een inzicht, een “overview” van hoe jouw leven nu echt in elkaar zit, het naar jezelf kunnen kijken vanuit een hoger level…, dat is waar de essence Clematis Mme. Le Coultre jou de mogelijkheid toe geeft. Daarbij geeft ze jou ook de mogelijkheid om een stap verder te lopen op je spirituele pad, hoe deze ook moge verlopen, aangezien het pad voor een ieder verschillend is.

clematis

Dagkoekoeksbloem
Dagkoekoeksbloem-mensen lijden aan een gebrek aan zelfvertrouwen. En zij willen niet falen. Je durft nauwelijks anderen aan te spreken. Examenangst kwelt je vaak al weken voor het eigenlijke examen. Je acht je tot veel dingen niet in staat en je hebt vaak een sterk minderwaardigheidsgevoel.

Dagkoekoeksbloem helpt je zelfbewustzijn te versterken. Het bewerkstelligt het proces dat je in staat stelt jezelf te laten zien, dat je er mag zijn. Het helpt je zelfvertrouwen te versterken. Je kan je eigen persoonlijkheid ontvouwen. Je staat met beide voeten op de grond. “Ik kom er voor uit dat ik er ben”.

Dagkoekoeksbloem

Daslook
De bloesem essence Daslook is de zevende aurabeschermer.
Naast de essences Duizendblad, Turkoois, Bali, Kerspruim, Hosta en Koraalcactus is er nu ook de essence Daslook.
De essence Daslook maakt je rustig, relaxed, geaard en geeft je een gevoel van ruimte.

Daslook helpt je heel erg in het hier en nu te zijn. Je bent in staat om heel sterk bij jezelf te blijven. Je komt tot de kern en kan er ook blijven. Allerlei “kindsdelen” waar je niet meer mee in verbinding stond komen terug. Het deel wat liefdevol voor jezelf zorgt en zorgt dat je bij jezelf terecht kan word met behulp van Daslook versterkt. Je krijgt weer de ruimte je eigen pad te kiezen, met respect voor je eigen behoeftes.

Deze essence helpt je terug naar het gevoel dat iedereen gelijk is en je je niet hoeft te bewijzen. Het reinigt ook de projecties en “rommel” van anderen waar je mee kan blijven zitten.

Daslook ondersteund en helpt bij het maken van een verbinding met “boven”. Gelijktijdig geeft hij een nederigheid vanuit het Hoger Zelf. Hij geeft je een veilige marge als je op zoek gaat naar het onderbewuste. De omgeving voelt dan ook goed.

De essence Daslook helpt je om te leven naar je eigen arcadisch ritme samen met de ritmes van de aarde.

daslook

Dotterbloem
Dotterbloem-mensen zijn de echte ongeduldige onder ons. Eigenlijk willen ze niets, maar dan ook niets van het leven missen. Het zijn de bumperklevers onder ons. Het lijkt of ze altijd haast hebben en ze gedragen zich ook zo. In een winkel staan ze ook altijd in de verkeerde rij. Ze hebben het gevoel door een raket te worden voortgedreven. Hun snel ontvlambare woede is ook weer snel weg. En als gevolg van hun gejaagde manier van leven staan ze vaak bloot aan nerveuze spanningen.

Dotterbloem zorgt ervoor dat je vanuit die altijd maar aanwezige haast, onrust en ongeduld tot een inzicht komt, dat al die taken die je altijd gelijktijdig wilt doen, ook rustig en na elkaar kan doen.

Dotterbloem

Duizendblad
Bijzonder aan deze essence is dat het gemaakt is met het bronwater van Lourdes.
Duizendblad-mensen zijn lief, meegaand, beminnelijk en vaak hoffelijke mensen. Het valt hen zwaar om “nee” te zeggen. Eigenlijk ben je op zoek naar erkenning en wil je graag geliefd zijn. Dit gaat vaak ten koste van je eigen behoeften en verlangens. Je merkt ook dat je in het bijzijn van anderen energieverlies hebt en je kan erg moe worden van anderen. Hierdoor kan het zijn dat je “zomaar” woedend wordt.

Het kan vreemd overkomen dat je om iets heel kleins, wat ogenschijnlijk niets met de eigenlijke situatie te maken heeft, zo boos kan worden. Ik leg het altijd als volgt uit: Ik leg een pen ergens neer, en daar jij wordt woedend om. Dat is bijna niet uit te leggen. Het zit zo… je bent zo vaak over je grenzen heen gegaan dat een hele kleine, niets met de situatie te maken hebbende gebeurtenis, je in woede kan laten ontsteken. De essence beschermt je tegen negatieve invloeden van buitenaf.

Je wordt niet meer “leeggezogen” door anderen. Je bent in staat je eigen weg te volgen en niet meer bang te zijn de liefde van anderen te verliezen, omdat je nee kan zeggen. Het helpt om in de ware zin van het woord een zelfstandig leven te leiden.

Duizendblad

Duizendknoop
Duizendknoop-mensen hebben hun emoties verdrongen en gaan schijnbaar zorgeloos en vrolijk door het leven, houden de stemming erin en maken graag grapjes. In de kroeg of op een feestje zijn zij meestal de gangmakers. Voor buitenstaanders lijkt het alsof deze mensen nergens last van hebben. Dat komt door de verdrongen emoties en een ogenschijnlijk zorgeloos leven. Over diepzinnige dingen wordt niet gepraat. Veel blijft oppervlakkig. Als je hen vraagt hoe het gaat, zullen ze altijd antwoorden met: “Goed!” Deze mensen kunnen neigen naar overgewicht, vooral rond de taille en wat je ook doet, het gaat maar niet weg. Al heb je nog zoveel diëten gevolgd, zodra je ermee stopt, vliegen de kilo’s er weer aan. Duizendknoop haalt de verdrongen emoties omhoog en ontwart één of één van de vele knopen (blokkades), die je nog hebt en maakt deze emoties zichtbaar. Het kan dus zijn dat je denkt dat je bepaalde gemoedstoestanden met essences, olie of stenen of wat dan ook hebt opgelost, maar door inname van duizendknoop komt het toch omhoog.

Duizendknoop

Eerste Hulp
Star Remedies heeft een Eerste Hulp Essence, Dit is een bloesem essence bestaande uit een combinatie van: Liefde & Hoop, Turkoois, Houttyunnia Cordata, Star of Bethlehem, Duizendblad, 3-Eenheid, Fluitekruid, Maskerbloem, Dotterbloem, Kerspruim en Clematis – Madame Le Coultre.

Het indicatiespectrum gaat van emotionele noodsituaties als acuut heftig schrikken, ernstige berichten tot lichamelijk letsel, verbrandingen en ongelukken.

Deze essence dient alleen gebruikt te worden ter ondersteuning in situaties die emotioneel bedreigend voor iemand zijn. 

eerstehulp

Eucalypthus
Eucalypthus-mensen zijn vaak teruggetrokken en eenzaam. Zij kunnen het gevoel hebben alsof er tussen hen en de buitenwereld een soort “glazen wand” staat. Echt contact maken is moeilijk voor hen. Het zijn intelligente mensen en anderen zetten hen vaak op een voetstuk waardoor het nog moeilijker voor ze wordt om echt contact met anderen te maken. Diep in hun hart willen ze dat wel, maar het is hen onmogelijk. Het zijn in feite zeer kwetsbare mensen. Om die reden gedragen ze zich vaak uit de hoogte en zeggen anderen dat ze kapsones hebben. Eucalypthus-mensen houden op met dwarsliggen, het maakt nederig, “klein”, alsof er boven nog iets veel groters is dan je eigen ego. Eucalypthus zet je op je plaats, er komt een verbinding van boven naar je toe. En dit zorgt er soms ook voor dat anderen een soort angst kunnen hebben om hen te benaderen. Vaak zijn ze overgevoelig voor kietelen.
Het gevoel van “er niet bij horen” verdwijnt. Er komt een verbinding van boven naar je toe. Hierdoor kan je met iedereen contact maken en ben je in staat “af te dalen” naar mensen, die je misschien anders niet eens zag staan.

eucalypthus

Fluitekruid
Fluitekruid helpt je weer met twee voeten op de grond te staan en maakt je heel groot. Het ondersteund bij het verkrijgen van een goed gevoel van eigenwaarde, verbondenheid met de rest van de wereld, je wordt je bewust van jezelf, beschouwen, accepteren, compleet, “easy-going”, zonnigheid en een mooi “meditatie-kruid”. Spanning verlaat je benen en voeten zijn “voller” geworden. Het helpt bij het losmaken van verstopte emoties.

fluitekruid

Gele Meibloem
De bloesemessence Gele Meibloem draagt bij aan een verbinding tussen jou en het Universum en God zonder blokkades. Deze verbinding komt niet alleen tot stand vanuit jou maar ook vanuit het Universum, het werkt dus 2 kanten op. Het geeft het diepste vertrouwen dat alles goed komt. Gele Meibloem hoort bij het 7e chakra. Dit wordt gezien als de plaats waar het “individuele ik” het “universele ik” wordt. De Gele Meibloem komt tegemoet aan een diep verlangen om dat naar boven te halen dat er wezenlijk toe doet en laat je groots en vrouwelijkheid ervaren.

Het helpt je je verlangen te ontdekken en dat naar boven halen wat wezenlijk voor je is. Ze brengt je in verbinding met de grote Moeder, met haar wijsheid. Bij gebruik van Gele Meibloem voelt het hart warm en geopend, vol vertrouwen en rust. Overlevingsmechanismen zijn niet meer nodig. Het geeft een weldadig gevoel van stevigheid, veiligheid en zelfvertrouwen. Dit gevoel is niet zomaar stuk te krijgen. Vol liefde en dankbaarheid volgt hieruit. Wanneer Gele Meibloem op het hart gedragen wordt helpt het heerlijk ontspannen zonder slaperig te worden en geeft het een vol vertrouwen in het lichaam zijn. Door oude karmische zaken los te laten, komt verbinding met het Zelf tot stand.

gele-meibloem

Genadekruid
Genadekruid-mensen voelen zich “slachtoffer van het leven” en zitten vol haat of woede. De vraag die boven komt: “Waaraan heb ik dit allemaal verdiend in het leven”? Er blijft vaak boosheid onder de oppervlakte smeulen en het gevoel nooit meer blij te kunnen zijn. Deze mensen kunnen gevoelig zijn voor reuma. Het leven ligt ze zwaar op de maag. Genadekruid werkt ondersteunend om werkelijk genade aan jezelf en/of anderen te geven, waardoor je niet meer door boosheid of welke andere gemoedstoestand dan ook geblokkeerd wordt. Degenen die de essence gebruiken ervaren deze als een enorme bevrijding, alsof er een soort algemene “genade” is.

De problemen worden met behulp van Genadekruid sneller losgelaten, waardoor er een soort deken van je afvalt. Genadekruid helpt jou om jouw leven de veranderen van slachtoffer tot architect.

genadekruid

Het Kind
Deze bloesem essence is bijzonder doordat het een combinatie is van de bloesem essences Madelief en Aster. Het Kind-mensen staan als gevolg van hun gejaagde manier van leven vaak bloot aan nerveuze spanningen. Hierdoor kan gemakkelijk uitputting ontstaan. Ze hebben dan het gevoel fysiek en psychisch aan het eind van hun latijn te zijn. De trapeziumspier is vaak verhard en pijnlijk.

Daar waar Madelief helpt het leuke, soms ondeugende, blij kind weer omhoog te halen, ondersteunt Aster dit door het basisvertrouwen in het Kind weer te herstellen.

genadekruid

Hortensia
Hortensia-mensen zijn constant op zoek. Ze zijn niet tevreden met hun bestaan. Ze hebben het gevoel dat hun leven aan hen voorbij gaat. Je voelt een grote innerlijke leegte. Je kan het gevoel hebben dat je hoofd één kluwen spaghetti is. Je kunt geneigd zijn tot extreme activiteiten zoals extravagante reizen maken, het liefst hele dure auto’s kopen, meteen de nieuwste mode kopen (en als je niet kan kiezen en je kunt het je permitteren, koop je alles wat je leuk of mooi vindt en bent de aankoop even later alweer vergeten). Je vindt het leven zinloos. Of simpel gezegd: je bent even de weg kwijt!

Hortensia bestaat uit allerlei kleine bloemetjes, die één geheel vormen. Zo ook met de gemoedstoestand die hiermee verbonden is. Als er heel veel verwarrende situaties in je leven zijn, wat dan ook, dan ondersteund de Hortensia dit te verbinden tot een geheel.

Deze essence helpt de linker- en rechterhersenhelft beter met elkaar te verbinden. Daardoor ben je in staat op jouw eigen manier alle zaken een plaats te geven en wel zo dat de dingen duidelijker en helderder worden. Je voelt dat de ruimte om je heen groter wordt. Als je moeite hebt met lezen of rekenen, “ondersteund” de Hortensia de linker- en rechterhersenhelft. Je kan makkelijker en geconcentreerder studeren.

De essence Hortensia draagt bij aan ontspanning, aarding en verkoeling. Ondersteund voor een opening van het keelchakra. Werkt ondersteunend ter overkoepeling, maakt chaos weer tot rust. Leren gaat makkelijker en geconcentreerder.

hortensia

Hosta
Hosta-mensen ervaren onaangename emotionele disbalansen voor o.a.s het donker, geesten of dat er iets gaat gebeuren. Denk hierbij ook aan nare voorgevoelens dat er iets gaan gebeuren. Een innerlijk onplezierig-, niet te plaatsen gevoel. Hosta helpt je beschermen je tegen “aardse” en “niet-aardse” onaangename emotionele disbalansen. Hosta helpt je met blij met het leven in het hier en nu te zijn en geeft het een gevoel van ruimte.

hosta

Houttuynnia Cordata
Houttuynnia Cordata-mensen blijven maar malen en malen. Alsof er een grammofoonplaat in hun hoofd aanstaat en zij niet weten hoe die uit te zetten. Je voert hele gesprekken met jezelf over van alles en nog wat. Hierdoor kun je je niet goed concentreren. Er spookt te veel door je hoofd.

Houttuynnia Cordata draagt eraan bij dat je niet meer dwangmatig denkt. Helpt rust te geven in het hoofd. Je malende gedachten, die zich voortdurend herhalen, als een grammofoonplaat waarbij de naald in de groef is blijven steken, verdwijnen. Het helpt de “knop” van jouw malende gedachten stop te zetten en hierdoor kun je sneller de slaap vatten.

hc

Immortelle
Immortelle-mensen ervaren een neerslachtig gevoel, die ogenschijnlijk zonder herkenbare reden of aanleiding “zomaar” van buitenaf optreden. Alsof iemand zomaar het licht uitdoet. Je stemming is vaak somber en soms overvalt je een gevoel van melancholie.  Immortelle is een uitstekende essence die ondersteunt voor een goede gemoedstoestand. Het helpt om de zon weer te laten schijnen in je hart en alle donkere wolken zullen verdwijnen. Je kunt weer blij in het leven staan. Immortelle betekent eeuwig, onvergankelijk, onsterfelijk, voor het leven.

immortelle

Ismene
Ismene-mensen zijn de dromers onder ons. Als je je het liefst terugtrekt in je eigen droomwereld zodat je de realiteit van alledag kan onderdrukken. In je werk of op school “niet bij de les zijn”. Het kan zijn dat je naar de keuken loopt om iets te halen en eenmaal aangekomen in de keuken weet je absoluut niet meer wat je daar te doen had. Je rijdt van A naar B en aangekomen bij B blijkt dat je de weg bijna helemaal op de automatische piloot hebt afgelegd. Een indicatie kan ook zijn dat je vaak struikelt of je jezelf stoot, onder de blauwe plekken kan zitten, snel achter iets blijft haken of voorwerpen makkelijk laat vallen.

Ismene geeft je inzicht in de realiteit en haalt je in het “hier en nu”. Je creativiteit kan zich ontwikkelen. Je gaat de samenhang in de wereld beter begrijpen. Je wordt beschouwend naar alles. Je krijgt een terugblik op wat je hebt gedaan en tegelijkertijd is er een soort afscheid van “je oude leven”. Je bent in staat afscheid te nemen van “niet reële illusies”, wat ook soms heftig kan zijn. Je komt met beide benen in dit leven. Jouw creativiteit krijgt de kans zich te ontwikkelen.

Zo grappig: Ik laat de essence weer aan verschillende “hoogsensitieve” mensen voelen. De antwoorden komen weer allemaal overeen:
De essence Ismene maakt de aura compacter, wat steviger, de aura komt wat meer naar “binnen”, en gelijktijdig ontstaat er een soort verbinding van voeten naar het hoofd en de lijn gaat “door”. Voelen zich hierdoor “veiliger”. Geeft hierdoor een zeer prettig gevoel. De essence Ismene zet je met beide voeten op aarde. Je hoeft niet meer weg te dromen of omdat je dat heel fijn vindt en daardoor soms het gevoel te hebben dat je in een soort “versnelling” terecht komt, omdat het werk nou eenmaal af moet of dat je de harde werkelijkheid wilt ontvluchten. Je bent in staat om in het hier en nu de dingen te doen, die je te doen hebt zonder dat je het gevoel hebt overbelast te zijn of worden. Door Ismene krijgt jouw creativiteit de kans zich te ontwikkelen.

ismene

Kerspruim
Kerspruim-mensen hebben veel innerlijk onrust, het gevoel op een kruitvat te zitten of ieder moment te kunnen ontploffen. Ze zijn bang zijn hun zelfbeheersing te verliezen en hierdoor een ander of zichzelf iets aan te doen.  De panische angst alle zelfbeheersing te verliezen die je kan drijven tot aan de rand van vertwijfeling, verdwijnt. Je hoeft niet meer bang te zijn dat er duistere, negatieve en destructieve krachten aan de gang zijn. Kerspruim draagt eraan bij dat je dusdanig afgeschermd wordt dat deze geen vat op je hebben. Tevens helpt Kerspruim je beschermen tegen niet-benoembare invloeden van mensen. Invloeden waar je een slecht gevoel bij krijgt en moeilijk onder woorden te brengen zijn.

kerspruim

Komkommerkruid
Komkommerkruid-mensen zijn overbelast. Ze kunnen hun taken niet meer aan. Je hebt het gevoel dat je aan alle eisen die er aan jou gesteld worden, niet meer kan voldoen. En het blijft je maar achtervolgen. Het werk ligt als een onoverkomelijke berg voor je. Het bevordert concentratievermogen en ondersteunt bij grote geestelijke inspanning. Ondersteunt bij examenspanning, het doen van sollicitatiegesprekken of dat je gedachten “zomaar” weg zijn. Als je als een berg opziet tegen de vele dingen, welke dan ook, die je moet doen dan ondersteund de essence Komkommerkruid door de berg in “stukjes” te “knippen” en ben je in staat vanuit je hart te handelen zoals je moet doen.

komkommerkruid1

Komkommerkruid 2
De essence Komkommerkruid 2 spoort je aan tot handelen. De “mannelijke” energie geeft je de kracht om fysiek in actie te komen. Pure daadkracht dus. Komkommerkruid 2 lijkt de “mannelijke” equivalent te zijn van de gewone “vrouwelijke, vanuit het hart werkende” Komkommerkruid. Je kunt Komkommerkruid en Komkommerkruid II ook combineren.

komkommerkruid2

Koningin van de Kusten
Koningin van de Kusten-mensen kunnen niet tegen onrecht. Zij zijn onze wereldverbeteraars en idealisten. Hierdoor kunnen ze fanatiek overkomen. Zij hebben hoge verwachtingen van zichzelf en willen in alles perfect zijn om zichzelf te bewijzen dat ze goed bezig zijn. Zij willen anderen van hun ideeën en inzichten overtuigen en kunnen daar ook moeilijk mee stoppen.

Je lijdt aan wat er allemaal mis is in de wereld. Je wilt het liefst niet meer geconfronteerd worden met al het nieuws dat via de media jouw huis/jouw leven binnenkomt. Je bent bang voor oorlog. Dit is een essence, die helemaal bij deze tijd past.

De essence filtert “alles” wat zo heftig nu “naar binnen komt”. Voor veel mensen is deze tijd erg moeilijk. Met behulp van deze essence zie je nog steeds alles wat er gebeurt, maar door de “filtering” kan je alles wat er op je af komt, beter aan. Je stopt je hoofd niet in het zand om alles wat er gebeurt, maar je ziet wat er gebeurt, het raakt je niet zo heftig en je kunt zelfs beter de dingen doen die je te doen hebt op een rustige en adequate manier.

koningin

Koraalcactus
Koraalcactus is de vijfde aurasluiter, de eerste vier zijn Duizendblad, Hosta, Turkoois en Kerspruim. Deze essence geeft je het gevoel dat niets je “nu even kan storen”. Je voelt je omhuld met een soort dekentje, veilig en toch met beide voeten op de grond terwijl je je licht en luchtig voelt. Koraalcactus geeft: “Nu is het even helemaal jouw tijd. Tijd voor jezelf. Je gaat zitten met een kop thee en een bonbon…en niets kan je storen.” Dat is de associatie met deze essence. De essence maakt dat je je beschermd voelt. Bovendien maakt deze essence dat de aura zich uitrolt als een deken en je helemaal omhult. Je staat met beide voeten op de grond en tegelijkertijd voel je je licht en luchtig.

koraalcactus

Kruidje roer me niet
Dit is de eerste essence die door Madeleine is ontwikkeld in Costa Rica. Het is voor mensen, die heel, heel gevoelig zijn. Zodra iemand te dicht bij komt, “sluit” diegene zich omdat de angst gekwetst te worden erg groot is. Zelf weet je precies om welke kwetsbaarheden het gaat. Het aanraken van anderen, die b.v. een arm om je heen willen slaan, kan al teveel zijn.
Kruidje roer me niet geeft je bescherming en steun. Deze essence geeft je kracht van binnenuit, laat je ook bij je eigen kracht komen en geeft je de moed en de energie en je bent in staat je eigen weg te gaan als je erg gevoelig bent. Je staat bewust in het leven en met beide voeten op de grond. Vooral een goede essence voor HSP mensen/kinderen.

kruidjeroermeniet

Liefde en Hoop
Liefde en Hoop ondersteunt het los laten van paniekgevoelens en het ondersteunt het gevoel van moed.

liefdeenhoop

Loodkruid
Loodkruid-mensen hebben geen vertrouwen in zichzelf en laten vaak de mening van anderen doorslaggevend zijn. Het kan zijn dat zij veel informatie verzamelen, stapels boeken en kranten hebben. Er mag niets weggegooid worden… je weet immers maar nooit of het nog eens nodig zou kunnen zijn. Het kan zijn dan anderen je naïef of lichtgelovig vinden. Door het altijd maar vragen kan je anderen op de zenuwen werken. Je vertrouwt niet op jouw eigen beslissingen en luistert niet naar je innerlijke stem.
Loodkruid overtuigt je van jouw eigen specifieke kwaliteiten en laat je deze dan ook in de praktijk toepassen. Je neemt werkelijk beslissingen in en over je leven. Dat kan je nu rustig doen en je “overziet” de beslissingen die je neemt of gaat nemen. Je besluit dat het nu tijd is om.., wat dat voor jou ook moge betekenen.
Je “luistert” naar datgene wat voor jou belangrijk is en je laat je hierin ook niet meer beïnvloeden door anderen.

loodkruid

Maan
Tijdens het proces van het maken ontdekte Micha dat de maan eigenlijk 2 gezichten heeft. Wij, op aarde, zien slechts een zijde van de maan, namelijk de belichte kant. Hierdoor kwam er informatie naar boven waarbij gedacht moest worden aan deze wonderbaarlijke eigenschap van de maan. De essence “Maan” laat de andere kant van de ziel zien, de donkere kant.

Dit betekent niet dat de essence alleen werkt op onze donkere, mysterieuze kant, maar ook wetende dat wij een kant hebben welke ontwikkeld kan worden zodat wij met ons systeem in een balans komen. Wij hebben altijd verborgen stukken in onze ziel waarmee “we” nog niet aan de slag willen. De maan zorgt ervoor dat het diepste van de ziel naar boven komt op het moment dat er mee wordt aangevangen. Hierdoor kan het zijn dat emoties, die nog niet verwerkt zijn, naar boven komen waardoor je in een richting gestuurd wordt zodat je hiermee aan de slag kan gaan. Zelfs al heb je met Duizendknoop heel veel opgelost, op spiritueel niveau kunnen er nog blokkades zijn, die niet zijn opgelost. Nu is het heel moeilijk op spiritueel niveau te testen. Hier kun je achter komen als je Maan inneemt en het blijkt dat er bijv. nog een restje verdriet zit.

Maan

Madelief
Madelief-mensen overwinnen met grote inspanning hun al aanwezige uitputting om toch aan het werk te blijven. Hierop volgt een toestand dat ze over “het dieptepunt” heengaan en ze gaan door tot ze erbij neervallen. Opgeven staat niet in hun boekje. Het zijn betrouwbare mensen, waar iedereen op kan bouwen. Wat wel in hun boekje staat: Ik moet het doen. Het is mijn taak. Dit kan gepaard gaan met het ontwikkelen van allerlei vage angsten, zoals angst voor de toekomst, de duisternis en de wereld buiten de deur.  Madelief ondersteund bij het creëren van nieuwe energie in het lichaam, geaardheid, rust, ontspanning, vrolijk. Verstrekt voldoening en tevredenheid. Klein maar krachtig. Naarmate er meer gemaaid of overheen gelopen wordt, des te sterker vermeerdert de Madelief zich. Dat toont kracht en volharding, is sterk en krachtig en geeft de ervaring van kracht en volharding, maar ook tevredenheid en voldoening zonder over het dieptepunt heen te gaan. Het helpt je aan te geven dat je kan stoppen als het nodig is. “Morgen is er ook een dag.”

madelief

Maskerbloem
Maskerbloem-mensen zijn hoogsensitieve mensen die heel snel emotioneel beïnvloedt worden door hun omgeving waardoor een onplezier gevoel kan onstaan; zoals naar de tandarts, kou, telefoongesprekken voeren, werk, autorijden etc etc. Maskerbloem ondersteunt de transformatie van een onplezierig gevoel naar een positief gevoel.

3eenheid

Meesterbloem
Meesterbloem “spoort” een gemoedstoestand op die je je niet echt bewust bent. Het kan inzicht geven in nog niet aan de oppervlakte gekomen emoties, echter niet in verborgen emoties. Helpt je inzicht te geven in stukken waarvan je jezelf nog niets bewust bent, echter die onbewust wel een rol spelen.

meesterbloem

Meibloem
Meibloem-mensen kunnen moeilijk loslaten. Voor mensen die bang zijn om de mensen, hun geliefden te verliezen. Ze zijn lief en behulpzaam, denken altijd aan het welzijn van anderen en zetten ogenschijnlijk hun eigen behoeften op de tweede plaats. Ze willen graag controle houden over anderen vanuit hun angst. Als echter hun altijd goed bedoelde adviezen in de wind worden geslagen kunnen ze boos worden of verdrietig. Meibloem helpt je de ander in liefde en bescherming op te laten groeien en als het tijd is ben je in staat de ander echt los te laten en te laten gaan om zijn eigen weg te volgen. Ondersteund dat je echte liefde zonder voorwaarden te ervaren. Het meest essentiële is elkaar in liefde loslaten.

meibloem

Moederkruid
Moederkruid-mensen leven het liefst in het verleden. Toen alles nog goed was. Ze verheerlijken het verleden, hebben echt heimwee. Je denkt veel terug aan je kindertijd. Hoe goed het was toen je nog niet getrouwd was. Hoe goed het met je ging toen je nog niet ziek was. Hoe goed en fijn je vorige huis was en je hebt spijt dat je verhuisd bent. Je kan veel moeite hebben met je pensionering. Je hebt spijt dat je van baan veranderd bent. Je kan last hebben van het “lege-nest syndroom”. Deze emotie kan al zelfs ontstaan als iemand een heerlijk vakantie heeft gehad, weer terug naar huis moet en zich daar helemaal niet prettig voelt. Dan is het slechts van tijdelijke aard.
Moederkruid geeft rust en geloof. Laat de energie dalen. Je wordt rustiger in je lijf, want de vluchtige onrustigheid verdwijnt. Aarden. Je bent in staat de situatie vanuit een nieuw oogpunt te bekijken. Je leert inzien dat alles aan verandering onderhevig is. De witte kleur van het Moederkruid symboliseert de zuiverheid en het geloven.

Het geloven in echte zuivere liefde, die van moeder aan kind doorgegeven wordt. Door dit weten ontstaat er rust. Er komt een weldadige rust over je. En je bent in staat in het heden te leven en je hoeft je niet meer vast te klampen aan het verleden.

moederkruid

Papaver
Papaver-mensen hebben angst voor hun financiële toekomst of gebrek aan vertrouwen in de toekomst. Het zijn mensen die vaak het woord “maar” gebruiken, zoals: Ja, ik geloof er wel in, maar… Je bent een pessimist, je bent ook bang dat jouw vertrouwen wordt misbruikt. Je zal altijd op je hoede zijn. Bij tegenslagen word je alle moed ontnomen. Papaver ondersteund je te dat het allemaal goed komt. Het oer vertrouwen. Wetend vanuit het universum dat je gesteund wordt. Liefde, Daadkrachtige liefde. Papaver ondersteund je te weten dat het allemaal goed komt. Het oervertrouwen. Wetend vanuit het universum dat je gesteund wordt. Liefde. Daadkrachtige liefde.

papaver

Peer
Peer-mensen hebben heel veel moeilijkheden in het leven gehad en denken rationeel bij voorbaat dat toch niets zal helpen. Je voelt je totaal wanhopig in een uitzichtloze situatie en je schikt je al in je lot. Ook als er, op welke manier dan ook, een kleine verbetering optreedt, verwacht je dat het toch weer niet van lange duur zal zijn. Peer zorgt ervoor dat je niet meer automatisch denkt: dat zal ook wel weer misgaan. Het geeft je de innerlijke kracht in jezelf en laat je vertrouwen terugkeren.

Het geeft je weer het sprankelende gevoel, diep van binnenuit, terug. Wetend, vanuit je ratio, dat het nu goed komt. Als je in je leven al heel vaak moeilijkheden bent tegengekomen en je bij het volgende obstakel alweer bij voorbaat denkt: Dat zal ook wel weer misgaan, dan helpt Peer je om de klus te klaren. Peer geeft je de innerlijke kracht en laat je vertrouwen terugkeren.

Als je voor jezelf claimt dat je het kunt, dan kan je het ook. Je kunt het leven weer omarmen met vol vertrouwen omdat het je innerlijke, werkelijke vertrouwen in het leven weer “teruggeeft”.

Peer: doet niet moeilijk meer (uitspraak van een cliënt).

peer

Protectie
Deze bloesem essence Protectie is een combinatie aan bloesems die zoals de naam al doet vermoeden, je beschermd. De bloesems die hierin zitten zijn: Duizendblad, Turkoois, Kerspruim en Hosta, dit zijn de 4 aura beschermers.

In Bescherming zitten de volgende essences: Combinatie van Duizendblad, Turkoois, Kerspruim & Hosta. Dit zijn de 4 bestaande aurabeschermers. Je kunt beter bij jezelf blijven en wordt niet meer “leeggezogen” door anderen, je neemt geen lichamelijke invloeden of klachten van anderen over, je bent afgeschermd voor destructieve krachten en je “niet aardse” angsten verdwijnen en je wordt niet meer belast door bijgelovige voorspellingen. De angst voor het donker verdwijnt.

De ervaringen van veel mensen is dat zij zich helemaal blij en beschermt voelen. Dat hun eigen kracht zich volledig herstelt.

Een essence, die vooral in deze tijd van zeer groot belang is. Gebleken is dat er zelfs 7 directe aurabeschermers zijn. Bij hoog sensitieve mensen en nieuwentijdskinderen bleek dat er toch nog te veel prikkels binnen konden komen. Hierdoor is er een nieuwe combinatie essence Protectie ontstaan die nog beter aansluit bij de overgevoelige mens. De essences die toegevoegd zijn aan Protectie zijn: Bali, Koraalcactus & Daslook.

protectie

Puur
Puur-mensen hebben hoge idealen en willen graag op anderen een positieve indruk maken. Ze nemen vaak strenge beslissingen voor zichzelf. Hierdoor kunnen ze vaak hard voor zichzelf zijn en ontzeggen zij zich de leuke dingen van het leven, omdat die niet stroken met hun principes. Jouw lijfspreuk: Zo hoort het niet. Je wilt altijd de beste zijn. Met minder neem je niet graag genoegen. En graag wil je alles geordend zien. Je kan niet tegen onvolmaaktheden in het leven. Puur helpt je bij het terug vinden van je spontaniteit, je kunt je beter aanpassen, je kunt ook makkelijker met de stroom meegaan. Je bent minder streng voor jezelf en je omgeving. Waarheid, overlevingsmechanisme, heel kwetsbaar en heel sterk. Plezier hebben in het leven en… dus genieten! Gemaakt van de trilling van de Rettenbach gletsjer.

puur

Riet
Riet-mensen zijn vaak besluiteloos en kunnen daarom moeilijk kiezen uit twee mogelijkheden, ze ervaren een innerlijke verscheurdheid. Je kan ook last hebben van stemmingswisselingen, het ene moment heel vrolijk en het andere moment, ogenschijnlijk zonder aanleiding, je down voelen. Het zijn de stormen van het leven die je het gevoel geven constant heen en weer geslingerd te worden. En zelfs al is er eenmaal een beslissing genomen dan nog gaat vaak de innerlijke discussie door. Grillige gedachten of keer op keer controleren of het gas wel uit is terwijl je eigenlijk zeker weet dat je het gas uit hebt gedaan. Het kan ook zijn dat je allerlei dingen wilt gaan doen, maar niet weet waar te beginnen. En kan het zijn dat je met meerdere dingen begint, b.v. met het huis opruimen en dat er een nog grotere chaos ontstaat, omdat je in verschillende kamers aan het werk bent. Riet ondersteund bij het creëren van stabiliteit, je kan beter keuzes maken, je laat je niet met een kluitje het riet in sturen.

Riet: Mij krijg je er niet onder (uitspraak cliënt).

riet

Roos
Roos-mensen hebben graag kritiek. Ze zijn de eeuwige vitters. Ze hebben weinig tolerantie naar anderen toe. Ze vinden altijd wel een haar in de soep. En voor de kleinste fout bij anderen heb je weinig begrip. Je kunt je ook vrolijk maken over anderen op een sarcastische manier. Je lacht ook honend om de fouten van anderen. Je hebt scherpe humor en veel cynische kritiek en hierdoor kunnen anderen je gaan mijden. Je trekt je mondhoeken naar beneden als je iemand weer een verwijt geeft als: Hoe kun je toch…! Je deelt graag “prikken” uit naar anderen.

Roos is het teken van harmonie, van liefde. Door haar doornen moet ze zich verweren in het leven, maar ze geeft ook heel veel liefde, ze staat voor echte vriendschap. Zij bergt het grote geheim in zich, het geheim van menselijk geluk.

roos

Roze Duizendblad
Roze Duizendblad geeft bescherming tegen emoties van mensen die heel dicht bij je staan, b.v. familieleden. Deze bescherming komt van binnenuit, het helpt je de pijnlijke dingen/sterke emotionele invloeden langs je heen te laten glijden. Het geeft troost aan het verdriet van het loslaten. Je voelt dat de essence om je heen sluit… dan gaat het naar de binnenste diepste kern van de aura (als het ware tegen je lichaam aan) en duwt dan de buitenste aura laag verder naar buiten waardoor de binnenste laag groter en sterker wordt.

Je krijgt ook meer lucht waardoor de buikademhaling beter op gang kan komen! Je voelt letterlijk de energie vanuit de onderkant van je voeten vastwortelen in de aarde, waardoor er een betere afvoer van negatieve energie komt. Je kunt je angst loslaten. Je wordt de dirigent van je eigen leven wat zeer verhelderend werkt. Je wordt stiller van binnen en je blijft beter bij jezelf. Uiteindelijk worden de 1e, 2e, 3e, 4e en 5e chakra meer in balans gebracht. Hierdoor ben je in staat je eigen weg, je eigen pad te bewandelen zonder dat anderen daar hun invloed op kunnen uitoefenen. Als zij niet meer hoeft te “prikken”, is zij in staat zich volledig in vriendschap en liefde te openen. Je krijgt meer “echte” humor, dus de scherpe humor verdwijnt. De essence werkt op je lachspieren. Je bent in staat onbevangen nieuwe indrukken van buitenaf toe te laten. Het zorgt ervoor dat je scherpe humor wordt omgezet in humor. Je bent onbevooroordeeld. Je bent in staat je volledig te openen voor vriendschap en liefde en je hoeft niet meer te “prikken”.

Laatste fase van de voltooiing van volwassenheid.

rozeduizendblad

Star of Bethlehem
Star of Bethlehem-mensen hebben verwondingen opgelopen in het leven. Een psychische schok kan het hele energetische zenuwstelsel ontregelen. Zij lijden aan malende gedachten, echter alleen over nare, pijnlijke situaties. Je voelt verdriet bij teleurstellingen of na een ongeval of het verlies van een dierbare. De gevolgen van een zwangerschap of een geboortetrauma of schok uit je jeugd kan heden ten dage nog grote gevolgen hebben. En bij iedere verwonding/kwetsing wordt de wond weer verder opengereten. Dit is de reden dat bij iedere combinatie Star of Bethlehem is toegevoegd.

Ervaringen:
Een verpleegkundige verliest, na 8 ½ maand in verwachting te zijn, haar dochtertje. Na het innemen van de essence blijkt (zij had het idee dat zij dit verlies van jaren geleden een plekje had gegeven), dat zij ’s nachts gedroomd had van haar kindje en ook van het eerste kindje dat in het ziekenhuis was overleden tijdens haar dienst. ’s Morgens werd zij wakker met een gevoel van: hoe kan ik hier nu over gedroomd hebben, het is al zo lang geleden. Het blijkt dat het nu echt uit haar systeem is en er nu echt ook “klaar” mee is. Dit onderging zij met blijdschap.
De oude blokkade was weg.

De essence helpt echt deze blokkades van oude wonden op te lossen. En geeft blijheid. Een oude blokkade die ieder mens heeft is het trauma van de geboorte.

Tip: Bij iedere geboorte raad ik aan om 6 druppels Star of Bethlehem in het badwater van de baby te doen of het flesje in het bedje te leggen om zodoende de geboorteschok te “neutraliseren”.

sob

Turkoois
De halfedelsteen Turkoois. Het is de enige essence die gemaakt is van een halfedelsteen.

Deze essence is speciaal voor een nieuw begin.

De eerste essence gemaakt van de halfedelsteen is Turkoois, die afkomstig is uit Afghanistan. In eerste instantie is hier een essence van gemaakt om littekencrème te maken. De essence Walnut tezamen met Turkoois en de etherische olie Narcis ontstoord littekens. Bij het maken van de essence Turkoois, kwamen we erachter dat hij helpt en beschermt tegen lichamelijke en emotionele invloeden van anderen.

Turkoois-mensen hebben moeite met veranderingen. De essence is voor een nieuw begin. Of het nu een verhuizing is, verandering van beroep, een nieuw begin op school. Je wilt graag verhuizen, maar je kan je niet verheugen op je nieuwe huis. Je bent onzeker over alles wat nieuw is. Je bent bang dat je je in nieuwe situaties niet kan redden. De eigenlijke oorzaak is besluiteloosheid. Er is een disbalans tussen wat de “buitenwereld” wil en wat jij wilt. Turkoois stelt je in staat de veranderingen in je leven goed aan te kunnen en ook de stappen te nemen. Naast dat de essence je beschermt tegen lichamelijke en emotionele invloeden van anderen beschermt hij je ook tegen andere schadelijke trillingen.

turkoois

Valeriaan
Valeriaan zorgt ervoor dat de emoties (op alle vlakken) uit vorige levens losgelaten kunnen worden. Specifiek gericht op verdriet en verlatingsangsten. Bij inname voel je een sterke stroming door de borststreek en armen. Het doorbreken, loslaten en oplossen van oude familie karma’s. Valeriaan werkt op emotioneel, mentaal, spiritueel en karmisch niveau, daar waar het nodig is. Hierdoor ben je in staat een positieve persoonlijke groei te bevorderen.

Met toestemming van de ouders:
Ik dacht dat “alleen” het bovenstaande door Valeriaan bewerkstelligt werd.
Op een dag komt er een moeder in de praktijk, huilend. Ze wist niet wat te doen. Haar dochter, 7 jaar oud, een beeldig, slank meisje met “Shirly Temple”-krullen vertelt haar moeder dat ze geen meisje wil zijn maar een jongen. De ouders zijn lieve, warme, begrijpende ouders en zouden direct accepteren als hun dochter in het “verkeerde” lijfje zat. Op de vraag van de moeder of ik haar kon helpen, had ik niet meteen een antwoord. Het enige dat in mijn hoofd opkwam, was Valeriaan. Dit met de moeder besproken en een flesje met Valeriaan gemaakt. Na één maand komt de moeder blij in de praktijk. Haar dochtertje wilde de druppels innemen ook al wist ze niet welke essence er in zat. De moeder vertelde mij wat haar dochter haar gezegd had: Mama, ik heb besloten om in dit leven een meisje te blijven en in een volgend leven, ben ik weer een jongetje. Wat een bijzondere ervaring. En hierbij konden moeder en ik echt onze ogen niet droog houden!

valeriaan

Vergeving
Vergeving-mensen zijn boos. Ook kunnen zij veel last hebben van jaloezie, nijd, woede. Dit kan “zomaar” opkomen. Zij hebben makkelijk onbeheersbare driftbuien. Je bent jaloers op andere mensen die meer hebben of die mooier zijn. Je bent makkelijk gekrenkt. Je bent erg wantrouwend en je kunt denken dat er achter je rug om iets gaande is. Je partner bedriegt je, je kinderen liegen of je vriendin/vriend neemt je niet serieus.

Vergeving is een combinatie van Maskerbloem en Genadekruid.

En deze combinatie doet weer zijn “eigen” werk, anders dan de essences op zichzelf. Je leeft meer in harmonie en je ontdekt de liefde in jezelf, die dan ook uitstraalt op anderen. Je kunt je echt verheugen op de successen en prestaties van anderen. De combinatie van Maskerbloem en Genadekruid laat een oud verdriet omhoog komen. Het kan zijn dat je veel moet huilen, maar dit huilen lost veel oud zeer op.

vergeving

Vlinderstruik
Vlinderstruik-mensen zijn vaak met hun gedachten in de toekomst. Zij bedenken wat zij in de toekomst allemaal willen doen. Hoe ze hun leven willen invullen. Het heden komt hun niet zo interessant voor. Hierdoor schuiven ze onaangename karweitjes maar al te graag voor zich uit. Ze vergeten gemakkelijk waar ze hun sleutels gelaten hebben of het gas uit te doen. Komen vaak te laat op een afspraak. Vlinderstruik geeft als een vlinder inzicht van bovenaf. Deze essence stelt je in staat om een helikopterview te ontwikkelen zodat je gebeurtenissen van bovenaf kan beschouwen en je het grotere geheel van een gebeurtenis kunt zien. Je vervalt niet meer in herhalingen. Je bent in staat lering te trekken uit je eigen ervaringen.

vlinderstruik

Vrouwenmantel
Vrouwenmantel-mensen zijn heel bekwaam en zelfverzekerd (naar de buitenwereld toe). Ze lijken geboren leiders en ze zullen nooit voorafgaande onzekerheid en/of zwakte toegeven. De omgeving kan vinden dat ze daardoor dominant, gewetenloos, onbuigzaam en gevoelloos zijn. Je bent trots dat je zo hard werkt en dat je zo streng kan zijn. Je vindt dat het doel de middelen heiligt. Je doet het nu eenmaal voor de bestwil van de ander? Vrouwenmantel helpt vrouwen de kracht te ervaren (vanuit hun vrouwelijke kant) om vanuit zichzelf hun ambities waar te maken. Je hoeft niet meer met “mannelijke” energie aan de slag te gaan. Nog steeds worden er aan vrouwen torenhoge eisen gesteld. Vrouwenmantel helpt mannen de kracht te geven beter te delen, meer in overleg te gaan, meer op hun intuïtie af te gaan en meer te luisteren naar hun gevoel, zodat zij ook in balans met zichzelf kunnen zijn.

En nog steeds stellen veel vrouwen torenhoge eisen aan zichzelf: een fantastische carrière, een heel druk sociaal leven, een geweldige moeder, een “femme fatale” voor haar man, verpleegster voor het hele gezin, een top kok. Noem maar op. Een torenhoog eisenpakket.  Vrouwen hebben zo’n “gedrag” nodig om zich in de mannenwereld “staande” te houden.

De bloesem essence Vrouwenmantel ondersteund mannen in de kracht beter te delen, meer in overleg te gaan, meer op hun intuïtie af te gaan en meer te luisteren naar hun gevoel, zodat zij ook in balans met zichzelf kunnen zijn. Dit maakt deze essence uitermate geschikt voor mannen.

De bloesem essence Vrouwenmantel ondersteund vrouwen in de kracht om vanuit zichzelf haar ambities waar te maken. Je hoeft niet meer met “mannelijke” energie aan de slag te gaan. Nog steeds wordt er aan vrouwen torenhoge eisen gesteld. En nog steeds stellen veel vrouwen torenhoge eisen aan zichzelf. Ze heeft een fantastische carrière, een heel druk sociaal leven, een geweldige moeder, een “femme fatale” voor haar man, verpleegster voor het hele gezin, een topkok. Noem maar op. Het eisenpakket voor de vrouw is torenhoog. Vrouwen hebben zo’n “gedrag” nodig om zich in de mannenwereld “staande” te houden.

Tijdens de laatste Star Remedies-cursus vroeg ik de cursisten waarom Máxima toch bij het overgrote deel van de Nederlandse bevolking toch zo geliefd is. Er werd o.a. geantwoord: haar charisma,haar uitstraling, haar kennis, haar werkelijke interesse in allerlei zaken, ze is beeldig, altijd prachtig gekleed, ze houdt echt van Alexander en nog veel meer. Ik zei dat dat allemaal klopte, maar hoe komt het dan dat juist zij er, bij de koninklijke familie, er toch zo uitspringt. Daar kwam niet een direct antwoord. Mijn idee over haar is, dat zij volledig in contact staat met haar eigen vrouwelijke kracht en van daaruit met haar hart alles voelt en doet in haar dagelijks leven. Dit is echt, dit is niet gekunsteld en als je als vrouw, vanuit je vrouwelijke energie de dingen doet, dan krijg je zoveel kracht om het allemaal te doen. Omdat zij, in mijn visie, zo goed in contact staat met haar “vrouwelijke” kracht en daardoor in staat is vanuit haar “vrouwelijke” kracht haar “mannelijke” kracht heel goed weet te integreren, is zij totaal in balans met zichzelf.

Zodat mannen en vrouwen, gezamenlijk en in volle respect naar elkaar, het leven tegemoet kunnen treden.

vrouwenmantel

Vuurdoorn
Vuurdoorn geeft compassie naar anderen, maar ook naar jezelf. Jezelf accepteren zoals je bent. Je bent goed zoals je bent. Je houdt van jezelf zoals je bent. Je gunt jezelf te genieten van de goede dingen van het leven. Je hoeft hierover geen slecht geweten te hebben. Je hoeft je niet meer te verontschuldigen voor jezelf ten opzichte van anderen. Je voelt je verbonden met elkaar. Samen voor een hoger doel gaan, waardoor (soms ogenschijnlijk niet zichtbare) obstakels vanzelf worden opgeruimd. Wetend dat je samen met je gelijkgestemden voor hetzelfde doel bezig bent. Vuurdoorn heeft te maken met compassie, met mededogen met alles wat er leeft op deze aarde. Maar ook compassie voor alles wat in jezelf zit. Dat je accepteert dat je bent zoals je in wezen bent en dat je daar liefdevol voor jezelf mee kunt omgaan. Een essence die ook in deze tijd van groot belang is gezien de manier waarop er met de wereld wordt omgegaan en de manier waarop mensen met elkaar en zichzelf omgaan. Wees je eigen leider!

vuurdoorn

Waterlelie
Waterlelie zorgt ervoor dat je uit de diepte, donkerte komt en het licht weer vindt. Geeft hoop vanuit het universum voor nu en de toekomst. Alles zal ten goede keren.

Spreekt het gedicht van Frederik van Eeden niet voor zichzelf:

Ik heb de witte waterlelie lief,
Daar die zoo blank is en zoo stil haar kroon
Uitplooit in ’t licht

Rijzend uit donker-koelen vijvergrond,
heeft zij het licht gevonden en ontsloot
toen blij het gouden hart.

Nu rust zij peinzend op het watervlak
En wenst niets meer…….

Geeft hoop voor nu en de toekomst.
Alles zal ten goede keren.

waterlelie

Wilde Appel
Wilde Appel-mensen blijven vaak steken in pietluttige details. Het is voor nette, keurige, gewetenvolle mensen, die alles in hun leven heel precies willen doen. Door al deze prachtige, calvinistische, eigenschappen worden ze een slaaf van al de dingen, die ze heel precies moeten doen. Ze kunnen ook het gevoel hebben van binnen niet rein/schoon te zijn. Je kan ook een afkeer ontwikkelen van “mentale” verontreiniging zoals onfrisse gedachten en “slechte neigingen”, zoals het idee dat seksuele gemeenschap moreel verkeerd en smerig is. Je vindt het moeilijk om naar een vreemd toilet te gaan en doet de deuren van het toilet met je ellebogen open. Je bent bang voor bacteriën. Je hebt een afschuw van pukkeltjes. Dat vind je vies, net zoals zweetvoeten, huisdieren of bloed. Wilde Appel ondersteund in de dwangmatige handelingen los te laten, die zo vaak je leven beheersen. Laat je het leven in het juiste perspectief zien en je wordt niet meer door kleinigheden van je stuk gebracht.

wildeappel

Zelf
Kernwoorden voor deze essence zijn: Basis, Schoonmaken, Eigen liefde, Potentie, Aarden, Leven.
Deze essence is een combinatie van Star of Bethlehem en Maskerbloem.
Ervaringen zegt dat het: Potentie, Schoonmaken, Opruimen, Aarden, Eigen liefde, Eigen kracht, Kracht, Leven en Zelfvertrouwen teruggeeft.

zelf
Chatten
Vragen?
Hoi, heb je vragen?