Skip to main content

Kurkuma

Kurkuma wordt ook wel het meest genezende kruid ter wereld genoemd waaraan honderden wetenschappelijke artikelen aan zijn gewijd. Kurkuma wordt voornamelijk in de Aziatische en Arabische keuken gebruikt waar het geroemd wordt voor de kleur, geur en smaak. Kurkuma heeft een anti-histamine, anti-inflammatoire, anti mutagene en antimicrobiële eigenschappen. Het wordt veel ingezet als thee bij artritis, weerstand verhogende werking en beschermt tegen bepaalde type kanker.
Wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat het erg effectief is bij de bestrijding van Helicobacter Pylori, wat gelinkt is met maagtumoren en maagulcers, artritis, alzheimer en dementie, slokdarmkanker, alvleesklierkanker, prostaatkanker en borstkanker.
Het grootste probleem met kurkuma is dat het een heel slechte biologische beschikbaarheid heeft wat de effectiviteit van de opname sterk verlaagd. Kurkuma wordt vaak ingezet in combinatie met bijvoorbeeld peper om de opname te verbeteren, verder wordt kurkuma ook in liposoom toegediend om de opname te verbeteren. De meeste effectieve manier is het toedienen van kurkuma als intraveneus infuus.

Chatten
Vragen?
Hoi, heb je vragen?