Skip to main content

“Let food be your medicine and medicine be your food.” 

Hippocrates

Voeding

Gezonde, natuurlijke voeding staat in onze praktijk hoog in het vaandel. Hier begint de preventieve geneeskunde. Voor zowel hond als kat (en eigenlijk ook fret) hebben we een ruim assortiment aan brok, vers vlees en/of blikvoeding van hoge kwaliteit. Met vijf grote vriezers hebben we inmiddels de grootste keuze aan vers vlees (KVV) en B.A.R.F-producten.

RAUW
Van Darf, Buddy’s, Kiezebrink, Farmfood, Renske tot aan de biologische producten van Bandit en de speciale Raw Veterinary Diet (alleen verkrijgbaar bij dierenartsen).
Niet alleen de ‘normale’ varianten liggen er bij ons in de vriezer, zoals kip en rund, maar ook voor de allergische hond die aan een eliminatiedieet zit of aan nier/blaasdieet is er keuze genoeg. De specialere diersoorten zoals paard, kangoeroe, konijn, eend, maar ook kwartel, hert en ander wild is inmiddels onze specialiteit.

BLIKVOEDING/NATVOEDING
Er heerst nog een taboe op ‘blikvoeding’, maar we hebben natuurlijk geen supermarktkwaliteit in onze natuurdierenwinkel. Alle merken bestaan uit puur vlees of een combinatie van vlees en groenten in de juiste verhouding. Verder zijn er veel merken van biologische oorsprong. De biologische blikken van Herrmann’s  zijn ideaal voor de mensen die geen rauw vlees willen of kunnen geven. Ook van deze voeding vind je diverse diersoorten, eventueel in combinatie met groente. Zo hebben wij de Sensitive lijn in ons schap staan met o.a. paard, geit, konijn of eend, maar ook de puur vlees-lijn wordt goed gegeten door zowel hond als kat.
Ook van die blikken hebben we de specialere diersoort zoals kangoeroe, wild, geit of konijn.
Voor de kat hebben we onder ander merken als Bandit, Eden, Fish4cats, Applaws, Almo Nature, Carny, Felina porta21, Renske en Carnilove.

DROOGVOEDING

Voor zowel hond als kat hebben we de volgende merken:  Orijen, Darf, Acana, Carnilove, Carnis en Edgard & Cooper en Ziwipeak. Wij kunnen altijd grote zakken voor u apart bestellen. We hebben ze niet altijd standaard op voorraad omdat de kwaliteit minder wordt als de zak te lang open staat. Er zitten bijvoorbeeld 2 weken na openen al veel meelmijten in die een allergie kunnen veroorzaken.

GROENTE
Wij zijn een groot voorstander van het toevoegen van groente aan het dieet van hond en/of kat.
Groente bevat veel voedingsstoffen die een positieve invloed hebben op de gezondheid van het dier. Denk aan vitaminen en mineralen, enzymen en vezels. De vezels dienen als voeding (prebiotica) voor je darmflora (microbioom). Ongeveer 20% van de maaltijd voor de hond of 5% voor de kat is een mooie toevoeging. Wij hebben gedroogde groente die je kan wellen, maar ook bevroren groente van Bandit (biologisch), Carnivoer en Tinlo. De Herrmann’s zakjes of 400 grams blikken genaamd ‘Smoothies’ ‘Fleischlos’ of ‘Gemusetopf’ zijn ook nog eens gemengd met biologisch fruit.  Je kunt natuurlijk zelf ook een groentenstampot maken van veel gevarieerde groenten.

Chatten
Vragen?
Hoi, heb je vragen?