Skip to main content

Consulten

Dierenarts consulten

Consulten vinden alleen plaats op afspraak, hiervoor kunt u contact opnemen op telefoonnummer 020-6421888 of gebruik maken van de online afspraak formulier. Mocht u verhinderd zijn laat het ons dan telefonisch op werkdagen en minimaal 24 uur van tevoren (operaties 48 uur) weten zodat we uw ingeplande tijd weer op kunnen vullen met andere patiënten. Anders zijn we genoodzaakt om de geplande tijd in rekening te brengen. Voor een eerste consult plannen we standaard 60 minuten in, voor een vervolgafspraak standaard 30 minuten.

Naast fysieke afspraken is er ook mogelijkheid voor een telefonisch of video consult. De geplande tijd en de kosten zijn hetzelfde als van een fysiek consult. Uiteraard zijn we wat beperkter in het onderzoek via telefoon of video. Dus we kunnen geen reguliere diagnose maken via een consult op afstand. Meer informatie kunt u vinden op https://www.natuurlijkgezondedieren.nl/e-consulten-videobellen-met-natuurlijk-gezonde-dieren/

Korte vragen via de telefoon of via de mail aan de dierenarts zullen kosteloos worden beantwoord, uitgebreidere vragen die meer dan 5 minuten tijd kosten zullen worden doorberekend als een consult.

Hoe werken wij?

Voor een eerste consult nemen we ongeveer 60 minuten de tijd. We bespreken uitvoerig de ziektegeschiedenis en eerdere behandelingen van uw huisdier. Daarnaast leggen we de verbanden die er zijn tussen reguliere diergeneeskunde, TCM (Traditional Chinese Medicine) en orthomoleculaire therapie. Vervolgens wordt uw huisdier nagekeken volgens de reguliere diergeneeskunde. Afhankelijk van de eerder gedane onderzoeken en de tijdspan ertussen kan er in overleg besloten worden om een bloedonderzoek te doen, of bepaalde bloedwaardes te herhalen, of kunnen er röntgenfoto’s gemaakt worden. Daarna kijkt de dierenarts uw dier na volgens de Chinese geneeskunde. Na de anamnese en de verschillende onderzoeken streven we naar een sluitende diagnose waarop we het behandelplan baseren. Het behandelplan is volledig afgestemd op de individuele behoefte van het dier en is gericht om zowel de oorzaak als de symptomen te bestrijden d.m.v. verschillende inzetbare therapieën.

Ook wordt een ogenschijnlijk gezond dier, waarmee u komt voor een gezondheidscheck of vaccinatie, op dezelfde manier nagekeken. Ook kleine kwaaltjes, zoals een anaalklierverstopping of een tranend oogje, worden benaderd volgens de integratieve diergeneeskunde. Onderliggend aan een anaalklierverstopping of tranend oogje kunnen grotere oorzaken liggen welke ook behandeld moeten worden.

Vervolgconsulten zullen meestal 30 minuten tijd innemen. Afhankelijk van de ziekte kan een behandeling volstaan met 1 tot 4 consulten, maar ook maanden duren. Vaak zijn dit ook patiënten met chronische immuunziekten, tumoren of artrose, welke vaak de rest van hun leven geregeld controle nodig hebben.

Kosten.

De tarieven van de consulten, en andere onderzoeken kunt u hier vinden.

Consulten zijn exclusief voeding, medicatie, orthomoleculaire voedingssupplementen en Chinese kruiden. De optimale behandeling zal bij de meeste patiënten bestaan uit een combinatie van orthomoleculaire voedingssupplementen en Chinese Kruiden. De gemiddelde kosten hiervan zijn voor een kat of kleine hond €100,-, voor een hond van 10-20 kg €150,- en voor een grotere hond €200-250,- (Dit zijn gemiddelde prijzen ter indicatie en wisselen per individuele patiënt).

Ik streef naar de beste behandeling van uw huisdier en zal mijn behandelplan hierop uitzoeken en zal geen rekening houden met de kosten. U kunt er altijd voor kiezen om alleen de Chinese kruiden aan te schaffen of een selectie van de supplementen. Hier bent u natuurlijk vrij in. Graag hoor ik dit vooraf van u zodat ik hier tijdens het maken van het behandelplan al rekening mee kan houden.

Paraveterinaire consulten

Naast de dierenartsconsulten bieden wij ook verschillende paraveterinaire consulten aan. Dit zijn consulten welke door een erkend dierenartsassistente wordt uitgevoerd, welke in het centrum verder is opgeleid in de integratieve diergeneeskunde.

De paraveterinair zal geen diagnose stellen bij uw dier. Dit is uitsluitend voorbehouden aan de dierenarts.

De consulten zijn bedoelt voor informatie over algemene opvoed, gezondheids en voedingsvragen. Verder kunnen jullie een plan maken om af te vallen als uw huisdier te dik is en wordt de algemene onderhoud van uw dier besproken. U kunt hier denken aan een gebitscheck, nagels, vacht, oren en gewicht.

Naast deze consulten, geschikt voor puppy’s en volwassen honden, zijn onze paraveterinairen opgeleid om uw dier te begeleiden met essentiele oliën, de algemene natuurapotheek, het titeren, ozontherapie, bemertherapie en een haaranalyse voor vitaminen en mineralen.

Afspraak maken

Chatten
Vragen?
Hoi, heb je vragen?