Consulten

Consulten vinden alleen plaats op afspraak, hiervoor kunt u contact opnemen op telefoonnummer 020-6421888 of gebruik maken van onderstaande formulieren. Mocht u verhinderd zijn laat het ons dan zsm, maar minimaal 24 uur van tevoren weten zodat we uw ingeplande tijd weer op kunnen vullen met andere patiënten. Anders zijn we genoodzaakt om de geplande tijd in rekening te brengen. Voor een eerste consult plannen we 60 minuten in, voor een vervolgafspraak 30 minuten.

Er is ook mogelijkheid voor een telefonisch of video consult. De geplande tijd en de kosten zijn hetzelfde als van een fysiek consult.

Korte vragen via de telefoon of via de mail aan de dierenarts zullen kosteloos worden beantwoord, uitgebreidere vragen die meer dan 5 minuten tijd kosten zullen worden doorberekend als een consult.

Hoe werken wij?

Voor een eerste consult nemen we ongeveer 60-90 minuten de tijd. We bespreken uitvoerig de ziektegeschiedenis en eerdere behandelingen van uw huisdier. Daarnaast leggen we de verbanden die er zijn tussen reguliere diergeneeskunde, TCM (Traditional Chinese Medicine) en orthomoleculaire therapie. Vervolgens wordt uw huisdier nagekeken volgens de reguliere diergeneeskunde. Afhankelijk van de eerder gedane onderzoeken en de tijdspan ertussen kan er in overleg besloten worden om een bloedonderzoek te doen, of bepaalde bloedwaardes te herhalen, of kunnen er röntgenfoto’s gemaakt worden. Daarna kijkt de dierenarts uw dier na volgens de Chinese geneeskunde. Na de anamnese en de verschillende onderzoeken streven we naar een sluitende diagnose waarop we het behandelplan baseren. Het behandelplan is volledig afgestemd op de individuele behoefte van het dier en is gericht om zowel de oorzaak als de symptomen te bestrijden d.m.v. verschillende inzetbare therapieën.

Ook wordt een ogenschijnlijk gezond dier, waarmee u komt voor een gezondheidscheck of vaccinatie, op dezelfde manier nagekeken. Ook kleine kwaaltjes, zoals een anaalklierverstopping, of een tranend oogje, worden benaderd volgens de integratieve diergeneeskunde. Onderliggend aan een anaalklierverstopping of tranend oogje kunnen grotere oorzaken liggen welke ook behandeld moeten worden.

Vervolgconsulten zullen meestal 30 minuten tijd innemen. Afhankelijk van de ziekte kan een behandeling volstaan met 2 tot 3 consulten, maar ook maanden duren. Vaak zijn dit ook patiënten met chronische immuunziekten, tumoren of artrose, welke vaak de rest van hun leven geregeld controle nodig hebben.

Kosten.

De tarieven van de consulten, en andere onderzoeken kunt u hier vinden.

Consulten zijn exclusief voeding, medicatie, orthomoleculaire voedingssupplementen en Chinese kruiden. De optimale behandeling zal bij de meeste patiënten bestaan uit een combinatie van orthomoleculaire voedingssupplementen en Chinese Kruiden. De gemiddelde kosten hiervan zijn voor een kat of kleine hond €75,-, voor een hond van 10-20 kg €120,- en voor een grotere hond €175,- (Dit zijn gemiddelde prijzen ter indicatie en wisselen per individuele patiënt). Ik streef naar de beste behandeling van uw huisdier en zal mijn behandelplan hierop uitzoeken en zal geen rekening houden met de kosten. U kunt er altijd voor kiezen om alleen de Chinese kruiden aan te schaffen of een selectie van de supplementen. Hier bent u natuurlijk vrij in. Graag hoor ik dit vooraf van u zodat ik hier tijdens het maken van het behandelplan al rekening mee kan houden.

Afspraak maken