Skip to main content

Infuustherapie

We bieden in ons centrum verschillende vormen van infusen aan. Deze worden in 1 a 2 uur toegediend in een bloedvat middels een katheter in een voor- of achterpoot, infuusslang en infuuspomp. De verzorger is gewoon bij de behandeling en uw hond (of kat) zal lekker de hele tijd liggen op een matras. Onze paraveterinairen zullen geregeld langs lopen om te kijken of alles goed gaat.

De meeste supplementen kunnen ook oraal gegeven worden. Voor de meeste supplementen die oraal gegeven worden geldt echter dat de biologische beschikbaarheid (hoeveel van de toegediende werkzame stof komt in het dier terecht) niet heel hoog is. Factoren die van invloed zijn de zuurgraad van de maag, slijmvlies van het maagdarmkanaal, de lever en het ontgiftingsmechanisme. Als de supplementen direct in het bloed worden geïnjecteerd is er een biologische beschikbaarheid van 100%.

Redenen voor het toedienen van vitaminen infusen zijn acute ziekten, zoals virussen, autoimmuunziekte en verschillende soorten tumoren. We adviseren om alle infusen 1-2 x per week toe te dienen met een behandelreeks van minimaal 10 behandelingen.

Chatten
Vragen?
Hoi, heb je vragen?