Skip to main content

Max

Max is als puppy uit Slowakije overgebracht via een puppy expres naar België. Daar heeft hij 3 jaar gezeten. In juli 2020 werd hij overgebracht naar Nederland. Echter bleek het geen match te zijn met de mensen die hem hadden overgenomen. In hun ogen was hij te dominant; bijt gedrag naar rijdend verkeer, als eerste door de deur en slecht gesocialiseerd.  Hierdoor belande hij in het asiel. Bij het eerste consult had Nicolette Max pas 3 dagen. Tijdens dit consult was hij enorm argwanend en angstig. Hij had flink overgewicht en was hierdoor kortademig. In het asiel kreeg hij een standaard soort brok. Hierdoor was hij erg aan het stinken en liet hij vaak scheten.

Bij het vervolg consult bleek dat hij goed was afgevallen. Hij was in staat om langere afstanden te wandelen, maar bleef soms nog kortademig. Ondanks zijn problemen met zijn gewrichten, leek dat het lopen al wat beter ging. Inmiddels bezocht Max ook een chiropractor / fysio ter ondersteuning. Voor de zekerheid werden er hier op de praktijk röntgenfoto’s gemaakt van Max zijn heupen en knieën. Hieruit werd duidelijk dat Max heupdysplasie heeft en wat artrose. Er werd een behandelplan opgesteld; namelijk, goudacupuntuur voor beide heupen en starten met het darm protocol. De reden dat Max ging starten met het darmprotocol was omdat hij al sinds een paar maanden continue aan het boeren was. Af en toe kwam er ook een enorme putlucht uit. In combinatie had hij borrelende darmen. Daarnaast had hij ook last van Oormijt en liep hij vaak met zijn kop schuin. Oorproblemen, boeren / scheetjes laten en een borrelende buik zijn vaak ook een indicatie voor een disbalans in de darmen oftewel een chronisch darmprobleem.

 

Mede dankzij de goudacupuntuur werd het langzaam aan beter. Eerst begon het met langere wandelingen, meer energie en proberen te rennen. Ondertussen raakte hij ook mooi in balans van binnen. Max bleef keurig gewicht verliezen, dit kwam doordat zijn biofilm (de biofilm is een slijmlaag in de darmen welke onaantastbaar is voor bacteriën en lichaamseigen afweermechanismen. Naast bacteriën bevat deze biofilm vaak schimmels, gisten en parasieten welke ook problemen kunnen veroorzaken) inmiddels was afgebroken. Er was een stijgende lijn, ook zijn fysio was erg tevreden. Dankzij de langere wandelingen, kreeg zijn lichaam ook weer de juiste bespiering. Per consult werden de kruiden en behandelingen minder. Totdat er bij zijn laatste consult van twee weken geleden geen opmerkingen waren. Max is mooi in balans, klinisch gezond en er zijn geen afwijkingen meer. Hij brengt zijn dagen door met mooie lange wandelingen, waarbij hij veelt rent. Niks kan hem nog stoppen.

 

Review/quote Nicolette: Max is echt een kanjer. Het zat er altijd in, je moet als eigenaar wel de tijd nemen om de hond te laten wennen. Met vertrouwen en geduld in de hond, jezelf en het juiste team om je heen verzamelen is het gelukt om een supergave en blije hond te krijgen. Het waslijstje aan wat er ‘verkeerd’ was al vrij vlot niet meer van toepassing. Overigens heb ik sommige punten op die lijst nooit ervaren. 
Ik kan goudacupunctuur aanraden. Ik snap dat het een investering is maar het is het elke euro waard. Toen de diagnose was dat Max HD/artrose had wilde ik niet wachten met de behandeling. Goudacupunctuur is voor de rest van het leven werkzaam. Wachten totdat de situatie in de loop der jaren verslechterd vond ik niet nodig. Dit, tezamen met het opgeloste darmprobleem heeft er voor gezorgd dat ik een ‘ blij ei’ heb. (en ja, ik krijg daar tijdens het uitlaten regelmatig een opmerking over omdat Max dat ook uitstraalt).
Ik kan oprecht genieten als hij tijdens het uitlaten met gemak rondrent en de flexibiliteit waarmee hij eventuele oneffenheden op het terrein opvangt en over omgevallen bomen heen springt. 

Chatten
Vragen?
Hoi, heb je vragen?