Skip to main content

 

Je ziet het niet, maar het is overal. Straling van mobiele telefoons, 5G palen, wifi, smart-tv’s, hoogspanningsmasten, ondergrondse trein/metrostations, antennes etc. Ook wel elektromagnetische straling en velden (EMF) genoemd.

 

Vaak wordt aangenomen dat EMF en elektromagnetische straling niet veel effect kan hebben op de gezondheid, toch zegt de wetenschap wat anders. Zeker in een wereld waarin de technologische ontwikkelingen bijna niet bij te houden zijn en alles draadloos is, neemt de stralingsbelasting alleen maar toe. En hoewel een gezond lichaam veel kan hebben, blijkt dat langdurige blootstelling toch echt negatieve gevolgen kan hebben. De effecten lijken misschien niet altijd enorm maar levende organismen worden toch wel degelijk beïnvloed door elektromagnetische straling. Er zijn meer dan 2000 wetenschappelijke onderzoeken uitgevoerd door onafhankelijke wetenschappers naar deze effecten. Volgens onderzoek lijkt er zelfs een verband te zijn tussen straling en Kinderleukemie, ADHD, Hoofdpijn, Obesitas, Autisme, Verminderde vruchtbaarheid bij zowel mannen als vrouwen, Miskramen, Verminderde slaapkwaliteit en Depressie.

Elektromagnetische velden kunnen ook oxidatieve stress veroorzaken. Oxidatieve stress is schadelijk voor onze cellen, inclusief het DNA. Dit alleen al zou ons moeten waarschuwen om waakzaam te zijn en om de dagelijkse blootstelling te minimaliseren. Met name bij kinderen en dieren.

 

Wat is straling?

Straling bestaat uit hele kleine deeltjes, fotonen genaamd. Ze reizen alleen of met andere fotonen samen, dit doen ze dan in golven. De zon is de bekendste en natuurlijke bron van deze stralingsgolven. Deze zendt zijn energie uit die wij op aarde ervaren als warmte, licht en uv-stralen. Daarnaast bestaat er kunstmatige straling, zoals wifi straling.

Een elektromagnetisch veld is een veld dat onder andere ontstaat bij gebruik van elektriciteit of draadloze communicatie. Een dergelijk veld strekt zich oneindig uit door de ruimte en beïnvloedt het gedrag van geladen objecten in de buurt van het veld. Hoe dichter bij de bron, hoe sterker het elektromagnetische veld.

Straling kun je opdelen in hoge frequentie (ioniserende) en lage frequentie (niet-ioniserende) straling. Onder hoge frequentie straling vallen radioactieve straling, uv-straling en röntgenstraling.

Lage frequentie straling is nog op te delen, namelijk in ELF straling (extreem laagfrequente straling en RF straling (radiofrequente straling).

ELF) – 0 Hz tot 300 Hz

Elektronische apparaten hebben een stekker of een batterij die elektriciteit genereert om het apparaat van stroom te voorzien. Deze stroombron lekt lage stralingsniveaus, de zogenaamde Extreem Lage Frequentie (ELF) straling. Deze soort reist niet ver, omdat het nergens heen probeert te gaan. Zie het als een waterlek uit een tuinslang, vergeleken met een waterpistool.

Radiofrequentie (RF) EMV’s – 300 Hz tot 300 GHz

Dit is het waterpistool wat alle kanten uit schiet. Wanneer een elektronisch apparaat met een ander apparaat wil communiceren, stuurt het een draadloos signaal naar dat apparaat. Het signaal wordt vervolgens omgezet in audio, video, tekst of afbeeldingen. Ze worden ook wel microgolfsignalen (MW) genoemd.

Deze frequenties omvatten mobiele netwerken (3G, 4G, 5G), Wifi, Bluetooth, RFID, NFC en GPS. RF-signalen kunnen op veel verschillende frequenties (hertz) en vermogensniveaus (watt/volt) worden verzonden. Een signaal van een mobiele telefoon kan bijvoorbeeld meerdere kilometers reizen, terwijl een wifi-signaal niet veel verder dan 10 meter zal gaan.

 

Hoe kunnen we vaststellen of een dier last heeft van straling?

Als je er nog niks aan doet om straling te beperken, kunnen we er eigenlijk in de huidige tijden wel vanuit gaan dat vooral dieren en kinderen hier wel last van zullen ondervinden. De symptomen zijn heel erg breed en zullen soms nogal vaag zijn en ook samenhangen met andere oorzaken. Dus het is niet altijd te zien of op te merken. Met diverse therapieën zoals een haaranalyse, kan er d.m.v. bio resonantie uitgelezen worden of er sprake is van stralingsbelasting en ook welke straling en welke mate.

Lees hier meer over de haaranalyse.

 

Wat kun je dan doen om je dier tegen elektromagnetische straling te beschermen?

  • Gebruik edelstenen of essentiële oliën die beschermen tegen straling. Leg ze bijvoorbeeld onder het hondenkussen.
  • Gebruik een tachyon hanger voor aan de halsband/het tuigje.
  • Gebruik een stralingspiramide, die ook alle andere gezinsleden beschermt tegen straling in en rondom het gehele huis.
  • Geef veel antioxidant rijke voedingsmiddelen.
  • Ga veel naar natuurgebieden en laat de hond lopen op de wilde natuur (zand, modder, water etc.), aarden/gronden helpt veel om de straling af te voeren.
  • Plaats de hondenmand niet naast de tv, stopcontacten of andere apparaten.
  • Voer een haaranalyse uit bij Natuurlijk Gezonde Dieren om te kijken of er stralingsbelasting is, welke en hoeveel.
Chatten
Vragen?
Hoi, heb je vragen?